Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2020. 09:40

Career Speed Dating 

44 tvrtke i 200 studenata na Career Speed Datingu

Peto izdanje Career Speed Datinga uspjelo je spojiti 44 poduzeća s više od 200 studenata STEM područja.

44 tvrtke i 200 studenata na Career Speed Datingu

Spoj intervjua i speed datea Career Speed Dating održao se putem Zoom platformeod 8. do 10. prosinca. Organizatori, Centar karijera FER-a i eSTUDENT, su se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva brinuli da sve ide po planu. 

tri dana, poduzeća su 12 sati intervjuirala studente. Svaki intervju trajao je osam minuta. U tih osam minuta studenti su imali priliku upoznati se s predstavnicima poduzeća te možda dobiti priliku za posao iz snova, a poduzeća su se mogla predstaviti studentima i pronaći najbolje kandidate za poslove koje nude.

Nešto više o motivaciji za prijavu rekao nam je Luka Abrus, suosnivač i direktor FIVE agencije “Sudjelujemo od prvog dana i jako puno ulažemo u suradnju sa studentima. Od vještine koje držimo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva do studentskih praksi koje organiziramo te u firmi puno ulažemo u edukaciju i mentoriranje mladih. Godišnje uzmemo oko 30, 40 novih studenata.”

O prijavljenim studentima Ela Palić iz poduzeća DOK-ING poručuje: “Jako smo zadovoljni, kada vidimo mlade studente koji planiraju svoju karijeru, to nas zbilja veseli i jako je poticajno okruženje. DOK-ING je uvijek zainteresiran za mlade i ambiciozne talente te njegujemo suradnju sa studentima na svim nivoima. Želimo upoznati studente, vidjeti jesmo li dobar match i vidjeti mogu li se uklopiti u našu firmu te se eventualno priključiti nekom timu i raditi na nekom projektu.“ 

Šimun Šprem s Fakulteta elektrotehnike i računarstva s nama je podijelio studentsku perspektivu: “Volio bih pronaći posao ne samo iz financijskih razloga, već da nešto naučim. Zadovoljan sam online izdanjem. Vjerujem da bi fizički bilo puno bolje, ali zbog korone bolje od ovoga nije moglo biti.”

Ako želite saznati više o Career Speed Datingu ili sličnim projektima, pratite stranice Centra karijera FER-a ili udruge eSTUDENT.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->