Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.12.2011. 12:28

Google Chrome 

Chrome prestigao Firefox!

Prvi puta od kada se pojavio, Googleov preglednik Chrome je stigao na drugo mjesto web preglednika u svijetu.

Chrome prestigao Firefox!

Prema izvješću analitičke tvrtke StatCounter, Chrome i dalje ostvaruje stalnu tendenciju rasta, te je dostigao (i prestigao) Mozillin Firefox preglednik.

Mada je u zadnjih godinu dana najveći pad doživio Internet Explorer, prema analizi stručnjaka StatCountera, u posljednjih se nekoliko mjeseci ustabilio, a ukupno gledano još uvijek predstavlja prvi preglednik u svijetu s nešto više od 40% udjela na tržištu.

No zato je, prema StatCounteru, na drugom mjestu došlo do velikog preokreta, jer je Chrome u studenom ove godine s 25,7 posto udjela na tržištu web preglednika, prestigao Firefox koji se sada nalazi na trećem s 25,23 posto.

global_browser_share

Ovo predstavlja doista brz i pomalo neočekivan napredak Chromea, koji je prije dvije godine činio samo 4,5 posto udjela na tržištu web preglednika.

S druge strane, analitička tvrtka Net Applications smatra kako prema njihovim istraživanjima Chrome još nije prestigao Firefox, već će se to najvjerojatnije desiti u ožujku 2012. godine, a rezultate istraživanja StatCountera ne žele komentirati.

Bez obzira na to, činjenica je kako Chrome i dalje ima tendenciju stalnog rasta, dok Firefox, kojem su prije par godina predviđali preuzimanje prvog mjesta od Internet Explorera, očito gubi povjerenje korisnika koji se sve više okreću pregledniku Googlea.

Valja također napomenuti kako je u proteklih mjesec dana Internet Explorer po prvi puta unazad godinu dana imao lagani rast, no za sada je teško reći hoće li se to nastaviti i u sljedećim mjesecima.

U svakom slučaju, Google se nema razloga opterećivati Microsoftom i njegovim IE preglednikom, jer Chrome očito i dalje nesmiljeno grabi uzlaznom putanjom.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->