Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.11.2022. 14:12

VIDI.Fintech 

Digitalno osiguranje s naglaskom na prevenciji

Od svog lansiranja LAQO by Croatia osiguranje dominira tržištem digitalnog osiguranja. Čak 70% korisnika ima LAQO aplikaciju na kojoj se do danas 75% šteta prijavi potpuno digitalno.

Digitalno osiguranje s naglaskom na prevenciji

LAQO je jedinstveni proizvod na osigurateljnom tržištu u Hrvatskoj i predvodnik trenda uspješne digitalizacije poslovanja. Zašto je to tako važno? U današnjem užurbanom svijetu, jednostavnost korištenja i brzina ključne su stavke. Umjesto posjeta poslovnici, LAQO omogućuje korištenje  osigurateljnih proizvoda putem mobilne ili web aplikacije i na taj način štedi vrijeme korisnicima.

Odlična reakcija korisnika

Samo dvije godine od lansiranja, LAQO po zarađenoj premiji zauzima vodeće mjesto na digitalnom tržištu osiguranja u Hrvatskoj. Ovo su samo neke od zanimljivih brojki i statistika. Web stranice posjetilo je 2,8 milijuna korisnika, više od 630.000 puta pokrenut je izračun cijene osiguranja, a 70% korisnika ima LAQO aplikaciju. Od lansiranja do danas, 75% prijavljenih šteta riješeno je potpuno digitalno, dok je najbrže obrađena i isplaćena šteta riješena u svega 17 sati. Sjajne rezultate LAQO ostvaruje i u programu prevencije LaqoPrevent koji klijente potiče na sigurniju vožnju, a podijeljeno im je više od 1.500 nagrada.

Nadogradnja programa prevencije

LaqoPrevent je program koji je započet s namjerom unaprjeđenja sigurnosti i odgovornijeg korištenja motornih vozila u prometu. Na drugoj godišnjici LAQO digitalnog osiguranja, stigla je inovacija unutar aplikacije fokusirana na emisije CO2. Svi korisnici mogu pratiti emisije svog vozila i način vožnje. Ideja je postići ekonomičniju vožnju te smanjiti svoj ugljični otisak i na taj način pozitivno utjecati na nepovoljne statistike koje pokazuju da prosječno osobno vozilo u Hrvatskoj godišnje emitira oko 3 tone CO2. Prema izvješću Europske agencije za okoliš upravo je sektor prometa odgovoran za četvrtinu ukupnih emisija CO2 u Europskoj uniji, a 71,7% odlazi na cestovni promet. 

Kako funkcionira praćenje emisije CO2?

U sklopu LaqoPrevent programa u aplikaciji vidljiva je funkcionalnost Emisija CO2. Korisnici mogu pratiti emisiju za svaku vožnju i imaju uvid u trendove u proteklih godinu dana. Osim praćenja emisije, aplikacija nudi i korisne savjete kako ostvariti ekološki osviještenu vožnju, smanjiti potrošnju goriva i, u konačnici, troškove održavanja. Kalkulacija emisije CO2 odvojena je u dva segmenta. U prvom dijelu računa se prosječna emisija CO2 vozila s obzirom na vrstu i starost vozila, radni obujam motora i vrsti goriva vozila. Dobivena vrijednost kasnije se koristi kao skalar. U drugom, telematskom dijelu, kalkulacija se bazira na duljini vožnje, vremenskom trajanju vožnje, brzini, promjeni brzine te intenzitetu ubrzanja vozila.

Svi navedeni faktori iz drugog dijela mjere se na razini jedne sekunde vožnje, te se za konačnu emisiju CO2 agregiraju emisije svake provedene sekunde snimljene vožnje. Za konačan izračun emisije CO2 snimljene vožnje, kombiniraju se vrijednosti iz dvaju navedenih segmenata.

Nagrade kroz gamifikaciju

Program LaqoPrevent za svoje korisnike omogućio je skupljanje posebnih značaka za dobru i sigurnu vožnju, sudjelovanje u timskim natjecanjima i osvajanje nagrada. To je još jedan korak kojim LAQO nastavlja utjecati na stvaranje sigurnije svakodnevice u prometu.LAQO, prvi hrvatski 100% digitalni brend i tech inovacija Croatia osiguranja koji djeluje u sastavu Adris grupe, ovime nastavlja svoj put posvećen tehnološkim inovacijama zbog kojih je dosad dobio niz nagrada i priznanja, među kojima je i ona za najbolje korisničko iskustvo.

Vezani sadržaji
Ključne riječi LAQO LAQO Prevent
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->