Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.02.2024. 16:58

Scinergy’24 

Hrvatska konferencija povezuje industriju i znanost

Uz predavanja i speed dating susrete, sudionike konferencije očekuju i zanimljive panel rasprave.

Hrvatska konferencija povezuje industriju i znanost

Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT)u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Svjetskom bankom poziva sve zainteresirane na Scinergy’24, najveću konferenciju za povezivanje industrije i znanosti, koja će okupiti predstavnike tvrtki, znanstvenike, startupe, investitore i donositelje odluka. Na njoj će se prvi puta u formatu speed datinga susresti predstavnici 100 tvrtki i 100 vrhunskih znanstvenika koji će u okviru projekta Scinergy raditi na inovativnim projektima.

Konferencija će se održati 14. i 15. veljače 2024. u zagrebačkom Mozaik Event Centru (Slavonska avenija 6/II) i obilježiti početak projekta Scinergy, kojem je cilj jačati suradnju industrije i znanstvenika u području umjetne inteligencije, energetike, biotehnologije, hrane, medicine i drugih te pridonijeti inovativnosti i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Otvorenje konferencije je u srijedu, 14. veljače u 9 sati uz obraćanja Hrvoja Meštrića, ravnatelja Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), Jehana Arulpragasama, direktora Svjetske banke za Hrvatsku, Stjepana Lakušića, rektora Sveučilišta u Zagrebu i Darka Huljenića, ravnatelja Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).

Konferencija će ugostiti profesora Rajesha Chandyja, nositelja katedre za poduzetništvo na London Business School, koji će otkriti kako tvrtke mogu graditi kulturu inovacija, dok će profesor Hrvoje Pandžić, predstojnik Zavoda za visoki napon i energetiku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) govoriti o tome kako komercijalizirati znanstvena istraživanja i uspostaviti suradnju s industrijom.

Uz predavanja i speed dating susrete, sudionike prvoga dana konferencije očekuju i zanimljive panel rasprave. Tematski fokus bit će na mogućnostima financiranja suradnje između tvrtki i znanstvenika, primjerima dobrih praksi, izazovima s kojima se strane suočavaju te područjima koja nude najveći potencijal za suradnju. O ovim pitanjima razmijenit će mišljenja i iskustva predstavnici MZO-a, FER-a, Instituta Ruđer Bošković, HBOR-a, HAMAG-BICRO-a, HUP-ICT-ja, ICENT-a i drugi sudionici panela.

Drugi dan rezerviran je za radionice spojenih parova tvrtki i znanstvenika te će biti zatvoren za medije.

Cjelokupni program dostupan je na poveznici https://nuqleus.io/scinergy-24/.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ICENT Scinergy
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->