Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.06.2024. 14:27

PISMO powered by A1 

Milijuni eura za Centar gaming industrije u Novskoj

Potpisan ugovor o financiranju prve faze projekta Centra gaming industrije u Novskoj u vrijednosti od 26.337.392,25 eura

Milijuni eura za Centar gaming industrije u Novskoj

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1, potpisan je ugovor o financiranju prve faze projekta Centar gaming industrije u vrijednosti 26.337.392,25 eura, a koji će se graditi u Novskoj.

1

Ugovor je potpisao ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragan Jelić i ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac, a potpisivanju su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak te gradonačelnica Novske Marija Kušmiš. Goste je uvodno pozdravila Andreja Šeperac, zahvalivši se svima koji su doprinijeli potpisu ovog ugovora, kao i svima koji su omogućili da Centar gaming industrije bude najveći projekt ikad u Novskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

12

Proteklih godina, gaming industrija Hrvatske bilježi rast prihoda, rast dobiti, rast broja zaposlenih, ali i rast brojke onih koji se ovoj najbrže rastućoj gospodarskoj grani žele pridružiti. Upravo je zato osmišljen projekt Centra gaming industrije, svojevrsni kampus, nastavak uspješnog gaming inkubatora PISMO powered by A1 koji će se prostirati na gotovo 9 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska.

 

Projektni tim CGI

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić istaknuo je ključnu ulogu fondova EU u realizaciji ovog projekta i Fondu pravedne tranzicije iz kojeg se projekt i financira. „Ako neki projekt može uistinu označiti početak jedne nove razvojne ere u fazi razvoja i Novske i Sisačko-moslavačke županije, onda je to ovaj strateški projekt Vlade Republike Hrvatske -  izgradnja Centra gaming industrije u Novskoj. Prvi je to projekt koji se financira iz Fonda za pravednu tranziciju. Jedinstven, jer na karti Europe nema sličnih i to je uistinu hvale vrijedno za sve koji su dio ovog projekta. Za cilj ima transformaciju prema novim industrijama, podržavajući razvoj novih tehnologiju, novih radnih mjesta te povećanju konkurentnost za cijelu Hrvatsku.“ , poručio je Erlić.

Erlić

 

Centar gaming industrije, prvi takav u Europi, uključuje inkubator i akcelerator gaming industrije, infrastrukturu za sveučilišne studijske programe u području gaming industrije te sve pripadajuće studentske i sportske sadržaje, a projekt započinje upravo izgradnjom infrastrukture i uspostavom studijskih programa, studentskog doma sa 201 ležajem kao i niza sportskih sadržaja poput bazena, sportske dvorane, ali i sportskih igrališta na otvorenom, energane i prometnice. 

39

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo zbog ovog značajnog ulaganja u županiju: „Realizacija gaming kampusa je iznimno važan projekt kako za Novsku, tako i za Sisačko-moslavačku županiju. Primarno je usvajanje znanja najvažnije, s obzirom da prva faza izgradnje gaming kampusa podrazumijeva upravo izgradnju zgrade fakulteta, studenskog doma te popratnih sportsko rekreacijskih sadržaja. Očekujmo dolazak mladih ljudi, obitelji i tvrtki, koji će razvijati svoje osobne i poslovne kompetencije. Sigurni smo da će u Novskoj pronaći posao te dom, s obzirom da već trenutno djelovanje i uspjesi Poduzetničkog inkubatora PISMO to i nagovještavaju.“

Vezani sadržaji
Ključne riječi PISMO powered by A1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->