Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.11.2022. 11:14

Wi-Fi 6/6E 

Nova WiFi rješenja omogućuju 4 puta veće brzine

Prelazak na Wi-Fi 6/6E donosi četiri puta veće brzine i kapacitet kao i više istovremeno spojenih uređaja u vašoj mreži.

Nova WiFi rješenja omogućuju 4 puta veće brzine

STORM Computers, Cisco Gold partner predstavio je Wi-Fi 6/6E rješenja koja omogućuju 4x veći kapacitet i brzinu u odnosu na prethodne standarde, veći broj spojenih uređaja te lakše upravljanje većim datotekama poput 4k/8k videa. Hibridni i agilni način rada povećava interes za Wi-Fi 6/6E, a stručnjaci iz STORM Computersa predstavili su kako implementacijom novog standarda možete transformirati svoje poslovanje. U svjetlu ogromnog povećanja mrežnog prometa, eksplozije broja pametnih telefona, video streaminga, pojave sve većeg broja IoT uređaja i hibridnog načina rada te povećanja cyber prijetnji, krajnje je vrijeme za nadogradnju vaše mrežne infrastrukture. 

Ključne prednosti WiFi 6 i 6E mreža

Na STORM Computers, Cisco Gold partner eventu u prostoru Urania predstavljene su ključne prednosti Cisco rješenja i prelaska na Wi-Fi 6. Ovaj standard nudi četiri puta veće brzine i četiri puta veći kapacitet u odnosu na 802.11ac, standard koji je stariji od deset godina.

Wi-Fi 6 ima nižu latenciju, veću pouzdanost i poboljšanu energetsku učinkovitost. Standard omogućuje maksimalnu sigurnost budući da podržava WPA3 koji pruža nove algoritme za autentifikaciju i enkripciju za mreže i donosi popravke za probleme koje je WPA2 propustio.

Wi-Fi 6 i 6E prikladni su za zagušene prostore u malim, srednjim i velikim organizacijama, stadionima, trgovačkim centrima, fakultetima i industrijskim postrojenjima. Veći kapacitet, mogućnost spajanja većeg broja uređaja i niska latencija te visoka sigurnost riješit će većinu izazova koje se stavljaju pred tvrtke kroz povećanje podatkovnog prometa, većeg broja priključaka i sigurnosti uslijed hibridnih radnih okruženja“- izjavio je Nikola Pentek, voditelj odjela projektnih rješenja u STORM Computers.

8aefb5fd-64ab-4ad4-92e4-e83114b94729

 

Bogat set opcija Wi-Fi 6 standarda omogućen je uz inovativna Cisco rješenja poput OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) i MU-MIMO (Multiuser, multiple-input, multiple-output technology). Ovi protokoli zaslužni su za povećanje broja priključenih uređaja zbog paralelne komunikacije ili povećanje kapaciteta i volumena prometa ukoliko je to potrebno. Wi-Fi 6 također koristi ciljano vrijeme buđenja u kojemu klijent uređaj koji koristi Wi-Fi 6 troši i do dvije trećine manje energije, pa će vaši laptopi i mobiteli imati dulje trajanje baterije.

Uz Wi-Fi 6, Cisco nudi i uređaje za Wi-Fi 6E, nadogradnju standarda koji radi u 6GHz spektru i uslužuje samo WiFi 6 uređaje, pa se izbjegavaju izazovi zagušenih mreža i potencijalnih interferencija. 

Ako znamo da u 2022. godini postoji više od 12 milijardi mobilnih uređaja, da na IoT uređaje otpada preko 50% svjetskih konekcija i da su se sigurnosni proboji povećavali za preko 27% u odnosu na 2017. godinu, jasno je koje su prednosti prelaska na sigurniji standard većih kapaciteta i niže latencije.

thumbnail_Wi-Fi 66E - bežični pristup nove generacije

 

Zašto koristiti Cisco Wi-Fi 6/6E pristupne točke?

Nitko ne voli čekati u redovima. Stoga, bilo da se radi o FastPass-u u zabavnom parku, VIP pristupu na koncertu ili sportskom događaju ili uskakanju u ekspresni vlak umjesto lokalnog, zaobilaženje reda čekanja čini vaš život lakšim, jednostavnijim i zabavnijim. S Wi-Fi 6/6E rješenjima zaobilazite duge redove i idete brzom trakom prema svojim podacima.“- objasnio je glavnu prednost prelaska na novi Wi-Fi standard Nikola Pentek.

Da bi se iskoristili benefiti Wi-Fi 6 i 6E standarda potrebno je imati pristupne točke i klijent uređaje koji ga podržavaju. O migraciji na novu generaciju opreme govorio je Dejan Pendić, mrežni inženjer u STORM Computersu.

 

IMG_0610

Predstavljene su mrežne pristupne točke Catalyst 9100 serije koje omogućuju snagu Cisco Wi-Fi 6E standarda za tvrtke koje koriste hibridni način rada. Neke od naprednih tehnologija koje koriste ovi access point uređaji su Cisco CleanAir koji omogućuje automatsko izbjegavanje interferencija u mreži. FRA (Flexibile Radio Assignment) omogućuje automatsku detekciju opterećenosti 2.4 GHz pojasa i prebacivanje u 5GHz pri čemu se postiže bolja iskoristivost kanala i kontinuirano se prati sigurnost mreže.

Uz pristupne točke, za migraciju su potrebni i bežični kontroleri serije Points serije. Ovi se uređaji mogu instalirati bilo gdje uključujući on-premise ili u oblaku.

Cisco uređaji i Wi-Fi 6 standard uklonit će potrebu za žičanim konekcijama u tvrtkama, jer se mogućnosti bežičnih mreža izjednačavaju s njima uz pomoć Cisco WiFi 6 pristupnih točaka.

Catalyst Industrial WiFi 6 pristupni uređaji pak omogućuju pouzdano bežično povezivanje u najsuvremenijoj platformi za kritične aplikacije. 

Prelazak na Wi-Fi 6/6E donosi ključne prednosti s kojima vaša tvrtka može ostati konkurentna. Bolji kapacitet mreže uz nižu latenciju rasteretit će često zagušene prostore s velikim brojem korisnika. Maksimalna sigurnost uz WPA 3 i veća pouzdanost olakšat će vašem IT timu borbu sa cyber prijetnjama. Migracija na Wi-Fi 6/6E gotovo da je nužnost u trenutačnom poslovnom okruženju i vašoj će organizaciji omogućiti transformaciju poslovanja.“- rekao je Filip Matović, član Uprave STORM Computersa.

Vezani sadržaji
Ključne riječi STORM Computers Wi-Fi 6/6E
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->