Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.06.2024. 13:49

Studenac 

Pobjednica KodiraONA natječaja je Iva Tereza Čagalj

Studenac je pokrenuo natječaj kako bi dodatno ohrabrio žene da se odvaže na karijeru u tehnološkom sektoru.

Pobjednica KodiraONA natječaja je Iva Tereza Čagalj

Završeno je drugo izdanje KodiraONA natječaja kojim je Studenac nastavio svoju misiju osnaživanja profesionalnog razvoja žena na području digitalnih tehnologija i analitike podataka

Pobjednica ovogodišnje KodiraONE Iva Tereza Čagalj je studentica druge godine diplomskog studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, koja je uspješno riješila postavljeni zadatak i trgovine Studenca razvrstala na turističke i ne-turističke sukladno utjecaju ljetne sezone i povećanom broju kupaca. 

Fotografija2_Kodiraona

Za nagradu, pobjednica će sljedećih šest tjedana pohađati program mentorstva pod vodstvom tima podatkovnih znanstvenika i inženjera Studenac Digitala. Osim toga, pobjednica je osvojila pretplatu na edukativnu platformu Coursera na kojoj će imati priliku dodatno proširiti svoje znanje i kompetencije.  

Studenac Digital usmjeren je prema prediktivnoj analitici i inovacijama kojima se postiže veća učinkovitost i prilagodljivost poslovanja Studenca. Metodom prediktivne analitike sustavno se analiziraju podaci o proizvodima, kupcima i njihovim navikama kako bi se stekla cjelovita slika o njihovom ponašanju te utvrdile konkretne smjernice za ispunjavanje njihovih potreba. 

Studenac je KodiraONU pokrenuo prošle godine kao dio šire inicijative za promicanje raznolikosti i inkluzije u tehnološkom sektoru. 

Fotografija1_Kodiraona

U Studencu smatramo kako raznolikost i ravnomjerna zastupljenost spolova u tehnološkom sektoru snažnije potiče kreativnost, inovacije i ideje te time pruža dugoročnu vrijednost za naše poslovanje, ali i potiče višestruke pozitivne društvene promjene.

Upravo smo zato pokrenuli projekt KodiraONA kojim želimo istaknuti strast, znanje i izvrsnost žena u digitalnim te analitičkim vještinama. Primarni je cilj ohrabriti ih da slijede svoje interese u tehnološkim znanostima i potaknuti ih da razmotre karijeru u tehnološkoj industriji.

Kao najbolju metodu za postizanje tog cilja odabrali smo mentorski program kojim će pobjednice natječaja steći praktično iskustvo i unaprijediti svoje vještine te time dobiti snažnu motivaciju za uspješan razvoj svoje profesionalne karijere“, zaključila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije i digitalizaciju u Studencu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Studenac Digital
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->