Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2019. 10:37

Promo članak 

RAD Studio: Razvoj native cross-platform aplikacija

Jednom pišite kod, a aplikacije pokrenite na Android, MacOS, iOS i Windows 32-bitnoj ili 64-bitnoj platformi.

RAD Studio: Razvoj native cross-platform aplikacija

Isprobajte pisanje aplikacija za multiplatformsko okruženje. RAD Studio Community Edition potpuno je besplatna verzija komercijalnog RAD Studia koju možete koristiti.

Na instalacijskom ekranu odaberite sve platforme za koje želite krajnju aplikaciju te pričekajte završetak instalacije.

Instalacija Android emulatora

Po završetku instalacije navigirajte do mape javnog korisnika. C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\20.0\CatalogRepository\AndroidSDK-2525_20.0.34749.6593

Ovdje pokrenite aplikaciju SDK manager.exe kako biste preuzeli potrebne Android dodatke za instalaciju Android emulatora na računalu.

RAD studio 2

Nakon instalacije Android emulatora s izbornika „Tools“ odaberite „Manage AVDs...“ koji će pokrenuti alat za konfigurairanje Android emulatora. Uspješno ste završili postupak ako ispod prozora Android Virtual Devices ugledate neki od odabranih Android emulatora. Zapnete li na ovom koraku posjetite YouTube kanal „Embarcadero Technologies“ i potražite video koji objašnjava postupak instalacije. Iako je video sniman na primjeru neke od ranije dostupnih verzija RAD studia, nije problem snaći se u njemu. Želite li podesiti okruženje za razvoj MAC OS aplikacija zatrebat ćete PAServer aplikaciju koja je zaslužna za komunikaciju između Mac OS stroja i vašeg Windows stroja kako bi se kompajliranje moglo odraditi nativno na Mac operativnom sustavu, dok glavni kod aplikacije držite na Windows mašini ili Git repozitoriju.

Aplikacija

Aplikaciju s naslovne slike vrlo smo jednostavno napravili tako da smo otvorili demo aplikaciju „WebBrowser“ napisanu za Android uređaje.

Nakon otvaranja modificirali smo kod tako da nam se u web browseru aplikacije otvori naš Vidi.hr portal. Nakon kompajliranja za Android te pokretanja na jednom od naših Android telefona, uvjerili smo se kako aplikacija radi u potpunosti kako je zamišljeno.

Kompajliranje iste aplikacije za Windowse zahtijevalo je jednostavnu promjenu s padajućeg izbornika u Windows okruženje. I na Windowsima 10 aplikacija se uspješno pokrenula.

RAD studio  3

Uz RAD Studio modernizirajte postojeći kôd i sastavite „cross platformske“ aplikacije za Windows 10 uz podršku za Windows Store, aplikacije za MacOS, za mobilne uređaje kao i za IoT uređaje koji koriste moderne senzore te pristupaju podacima u oblaku.

Brže i pametnije dizajnirajte responzivna sučelja u mobilnim aplikacijama pomoću razvojnih alata za dizajn korisničkog sučelja; oni su svjesni razvojne platforme te će vam omogućiti brže prototipiranje s dizajnom za više uređaja i pregledom aplikacija uživo u realnom vremenu. RAD Studio ima HTTP i library REST klijenta dostupne na svim platformama kako biste se povezali na REST usluge, te čak i na određene AWS i Azure komponente.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->