Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.03.2021. 09:07

Promo članak 

Serengeti: Brzo do digitalne aplikacije

Serengeti je najavio sveobuhvatno rješenje Rapid Application Development koje omogućuje brzi i učinkovit razvoj digitalnih aplikacija.

Serengeti: Brzo do digitalne aplikacije

Serengeti je zadnjih 13 godina postao prepoznatljiv partner za razvoj složenih aplikacija na regionalnom tržištu i tržištu zapadne Europe. Prošle godine je tvrtka proširila poslovanje i na SAD. Serengeti je odradio više od 300 projekata u raznim granama poslovanja, od financija, logistike, industrije i zdravstva do javnog i energetskog sektora.

Prepoznali potrebu

Svi ti klijenti i projekti imaju slične zahtjeve. Trebaju rješenje koje se može prilagoditi njihovim procesima, koje mogu dobiti u kratkom roku, a da je u isto vrijeme moderno i uključuje najbolje prakse.

Tako je nastala ideja o proizvodu koji objedinjuje najbolje prakse i tehnologije u jednu platformu. Sveobuhvatno rješenje klijentu nudi sve što treba za brzi razvoj digitalnih aplikacija i to tako da se može odmah početi s razvojem. 

Koji problem Rapid Application Development rješava?

Glavni problem koji aplikacija rješava jest brzina razvoja. Drugim riječima, zadovoljava potrebu za brzim lansiranjem proizvoda na tržište, odnosno omogućuje da se proizvodi završe na vrijeme.

Drugi veliki problem koji rješava jest stalna potraga za uštedama. Ovo nije samo zbog bržeg razvoja, već i zbog agilnog pristupa koji prožima cijelu platformu i dokumentaciju, što znači da nema gubljenja vremena na razvoj ponavljajućih modula, nema dupliciranja posla, a rješenja koja se grade su bazirana na skalabilnoj infrastrukturi.

Serengeti 2

To sve dodatno rezultira i rješavanjem problema rizika – tvrtke ne moraju same tražiti i ispitivati koja tehnologija i metodologija je najbolja za njih. Ovaj dio tvrtkama često oduzima puno vremena, a postoje projekti koji su razvijani ponovno ili su u potpunosti odbačeni iz tog razloga.

Posebnost platforme jest i činjenica da ona obuhvaća i front end i back end dio razvoja. Kod razvoja se mislilo na dinamiku s kojom se klijenti susreću. U sve je, stoga, uključena i adekvatna dokumentacija koja olakšava cijeli proces učenja te kasnije i samog razvoja.

Većina rješenja koja su trenutno dostupna na tržištu uključuju tzv. vendor lock-in. Serengeti je i tom problemu pristupio tako da ako tvrtke žele same raditi razvoj, to mogu učiniti bez problema.

Platformu se koristi i interno u kompaniji – objedinile su se najbolje prakse i znanja kako bi ubrzali procese u Serengetiju. 

Očekivanja klijenata

Rješenje treba biti moderno, brzo, s brzim povratom investicije, omogućiti tvrtkama da budu neovisne o vendoru, da se poštuju agilne prakse razvoja i da se jednostavno može raditi razvoj custom rješenja.

Rješenje je modularno, a ima ih onoliko koliko klijent treba. Velika prednost platforme je skalabilnost i fleksibilnost, pa se može koristiti koliko i kada klijentu treba. Dodatna vrijednost jest u tome što je početni dio svake poslovne logike već pokriven. To znači da se klijenti odmah mogu fokusirati na razvoj svog specifičnog produkta, a ne trošiti vrijeme na razvoj modula koji su u suštini zajednički svim rješenjima. 

Korisnici platforme

Rapid Application Development je kompleksna platforma kojom se brzo može doći do digitalne aplikacije. Za sumnjičavog klijenta Serengeti je MVP razvio u tjedan dana. Bila je to kompanija koja ima vlastiti softverski proizvod, a u svojih se 20 godina nije susrela s tom brzinom razvoja bez gubitka kvalitete.

Idealni korisnici su upravo tvrtke koje se već bave razvojem, znaju stručnu terminologiju i trebaju brzi fokus na razvoj aplikacije prilagođene kupcima. Primjer su tvrtke u nišnoj industrijskoj grani kao što su sofisticirana rješenja za logističku industriju.

Drugi tip korisnika su startup tvrtke s potrebom razvoja B2B platforme u sektoru industrijske proizvodnje. Sami nemaju jak odjel razvoja, a tržište zahtijeva brzu reakciju.

Serengeti 3

Treći su primjer velike enterprise tvrtke koje trebaju rješenje koje će se prilagoditi i istovremeno unaprijediti interne poslovne procese.

Prvi use case bio je u samom Serengetiju baš zbog potrebe za rješenjem koje može pratiti brzi rast i kompleksnije interno poslovanje. U internom projektu tim ljudi je puno vrijeme radio na razvoju platforme, a druga ekipa na implementaciji. Kroz to uzbudljivo razdoblje tvrtka je u kratkom vremenu pripremila platformu za tržište i krenulo se u projekt s klijentom koji se bavi razvojem kompleksnih sustava upravljanja skladištima. Upravo to su stvarni dokazi koliko je ova platforma brza.

Još jedna posebnost platforme odnosi se na tehnologije. Platforma je u potpunosti neovisna o tehnologiji i koristi se ona koja se definira s klijentom i prema tipu projekta. Koriste se najrelevantnije moderne tehnologije.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->