Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.03.2018. 10:40

Promo članak 

Studirajte razvoj računalnih igara na Algebri

Od ove godine svi se Algebrini diplomski studiji izvode na engleskom jeziku, a uvode se i novi atraktivni smjerovi.

Studirajte razvoj računalnih igara na Algebri

Studentima diplomskih studija na Visokom učilištu Algebra ovaj tjedan započela je nastava na engleskom jeziku – radi se o prvoj generaciji studenata koji imaju priliku studirati u međunarodnom okruženju, uz studente iz inozemstva, te na engleskom jeziku. Na ovogodišnje diplomske studije, čiji je početak u ovom semestru, upisano je 12 posto više studenata nego prošle akademske godine, a krenula su i dva nova atraktivna smjera – razvoj računalnih igara i 'data science' smjer

Uvođenjem engleskog jezika na diplomske studije iz područja računarstva i digitalnog marketinga Algebra stavlja naglašava svoj daljnji smjer razvoja i važnost internacionalizacije studija te privlačenja inozemnih studenata. Podatak po kojem je Hrvatska zadnja na tablici EU članica po udjelu stranih studenata, u Algebri vide kao priliku kojom bi se trebalo otvoriti jedno iznimno važno područje i to ne samo za obrazovanje već ponajviše za gospodarstvo koje vapi za digitalnim stručnjacima raznih profila.

Algebra

O globalnoj orijentaciji svakako govori i odabir pokretanja novih smjerova na Algebri. Podatkovni smjer namijenjen je onima koji su do sada završili neki od srodnih preddiplomskih ili integriranih studija poput informatike, računarstva, ali ne isključuje i ljude koji su diplomirali na ekonomiji ili nekim prirodnim znanostima, a vide priliku u stvaranju poslovne vrijednosti korištenjem podataka. Danas, kada se u svim područjima ljudskog djelovanja prikupljaju neviđene količine podataka, mogućnostima primjene podatkovne znanosti nema granica.

Smjer razvoja računalnih igara razvijen je kako bi studentima pružio znanja iz jednog od najpropulzivnijih područja multimedijske industrije. Struktura kolegija osmišljena je tako da odgovara na postojeće zahtjeve za znanjima i vještinama u ovoj industriji, ali jednako tako anticipira i buduće trendove razvoja. Izbor odgovarajućih razvojnih alata koji se koriste na studiju omogućuje studentima razvoj igara za različite platforme, od onih mobilnih do klasičnih konzola ili PC-a.

Studenti koji završe ovaj smjer moći će samostalno planirati i izrađivati 2D/3D igre, temeljiti svoje proizvode na proširenoj i virtualnoj stvarnosti (AR, VR), znat će izrađivati i aplicirati 3D modele u igrama, usavršavati ergonomiju igara te će, općenito, razumjeti tržišne principe i tehnike monetizacije računalnih igara.

Visoko učilište Algebra prvo je na širem području koje u svojoj ponudi diplomskih studija ima smjerove iz ovih područja.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam