Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.01.2012. 15:28

Jerry Yang 

Suosnivač Yahooa napustio tvrtku

Jerry Yang, jedan od osnivača Yahooa, podnio je ostavku na sve funkcije i napustio tvrtku.

Suosnivač Yahooa napustio tvrtku

Od kad je prije dva tjedna na mjesto izvršnog predsjednika Yahooa stigao Scott Thompson, krenula su nagađanja o tome do kakvih će sve promjena doći u ovoj velikoj kompaniji, poznatoj po jednoj od najpoznatijih (istoimenih) tražilica na svijetu.

U svojoj izjavi povodom napuštanja tvrtke koju je prije 17 godina osnovao zajedno s Davidom Filom, Yang ne dovodi u vezu dolazak Thompsona sa svojom odlukom, već poručuje kako je entuzijastičan povodom njegovog dolaska, te vjeruje kako će uspješno voditi Yahoo u budućnosti.

"Za mene je došlo vrijeme da zadovoljim svoje interese izvan Yahooa", rekao je Yang, koji se nalazio na čelu kompanije između srpnja 2007. i siječnja 2009., a tijekom njegovog šefovanja Yahoo je zabilježio pad od 64 posto, zbog čega je između ostalog došlo do otpuštanja 1.000 zaposlenika u veljači 2008., te dodatnih 1.430 otkaza do kraja te iste godine.

Yang je potom bio smijenjen s Carlom Bartzom, koji je otpušten prošlog rujna, jer je Yahoo i dalje nastavio tonuti, a Yang se do danas nalazio u upravnom odboru tvrtke.

U vrijeme Yangovog predsjedavanja tvrtkom, Microsoft je želio kupiti Yahoo za 44 milijarde dolara, što je ovaj glatko odbio, a to mu se zamjera više nego loši rezultati u poslovanju.

Prema nekim glasinama Thomson će uskoro otpustiti 4 direktora Yahooa, pa bi i to mogao biti jedan od razloga Yangovog odlaska, koji se nije želio složiti s "rezovima" novog šefa.

Zasnimljivo je kako je nakon ove objave, cijena dionice Yahooa skočila za 3 posto.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->