Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.10.2019. 16:50

Vertiv 

Vertiv Croatia zapošljava i investira u Hrvatskoj

Vertiv Croatia dio je svjetske Vertiv korporacije koja je među svjetskim liderima i dobavljačima za telekome i IT infrastrukturu.

Vertiv Croatia zapošljava i investira u Hrvatskoj

Tvrtka Vertiv Croatia službeno je medijima predstavila svoje nove urede u Novom Zagrebu i najavila buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj.

Vertiv u Hrvatskoj pod ovim imenom posluje od 2017. godine, no tvrtka ima puno dulju tradiciju od 19 godina. Počela je kao spin-off tvrtka Ericsson Nikola Tesle Energy Systems koju je akvizirao američki Emerson.

Predsjednik Vertiva za EMEA Giordano Albertazzi na početku otvaranja novog poslovnog prostora naglasio je: „Poruka je da smo ovdje jer u Hrvatskoj postoje talentirani i motivirani ljudi. Zbog toga imamo ovdje sjajne inženjere i centar za prodajne aktivnosti za regiju. Globalna tehnologija definitivno dolazi iz Zagreba.“

thumbnail_20191016_112050 (1)

Vertiv je proizvođač hlađenja, napajanja i fizičke infrastrukture za podatkovne centre među ostalim.

U Zagrebu je prodajno-servisni dio za 20 zemalja, proizvodni dio za Europu, Bliski Istok i Afriku te dizajn. Član uprave Igor Grdić o tome je rekao: „Kada god Vertiv nudi, uglavnom ključ u ruke, veće projekte tipa kompletan data centar, onda se to dizajnira ovdje u Zagrebu. Na ovoj lokaciji imamo 150 inženjera“.

Kako to sve funkcionira pobliže nam je pojasnio Predsjednik integriranih modularnih rješenja za EMEA Viktor Petik: „Radimo data centre u modulima, integriramo naša i rješenja drugih vendora u jedan proizvod. Napravili smo i standardni portfolio, odnosno već dizajnirani proizvodi povrh naših custom rješenja. Proizvodni pogon nalazi se u Mokricama.“

thumbnail_20191016_113941 (1)

Tvrtka se oslanja na hrvatske inženjere, jako hvale kadar koji dolazi s hrvatskih fakulteta, pri čemu imaju jaku suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva te Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

„Ulaganjem u nove poslovne prostore Vertiv Croatia pokreće novi ciklus investicija u Hrvatskoj te su stvoreni preduvjeti za razvijanje novih projekata na kojima svakoga dana radi više od 200 zaposlenika, od čega čak 150 inženjera. Domaći talent na ovaj način ostaje u Hrvatskoj te iz naše zemlje izvozi rješenja u sve krajeve svijeta.“, istaknula je Vlasta Brozović, članica uprave Vertiv Croatia.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->