Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.04.2021. 13:03

VIDI X 

9 VIDI X mikroračunala za škole na Banovini

Donirali smo 9 mikroračunala školama u područjima pogođenim potresima.

9 VIDI X mikroračunala za škole na Banovini

U sklopu projekta „RUKSACI MLADIH ISTRAŽIVAČA“ udruge MUZZA, tvrtka VIDI To je donirala 9 mikroračunala VIDI X školama u potresom pogođenim područjima.

Tehnološka medijska kuća VIDI, u suradnji sa tvrtkom Grafik.net, uključila se u projekt pod nazivom „RUKSACI MALIH ISTRAŽIVAČA“ udruge MUZZA i pritom donirala 9 mikroračunala u škole na Banovini.

Projekt „RUKSACI MLADIH ISTRAŽIVAČA“ namijenjen je za 9 osnovnih školama u Glini, Petrinji i Dvoru na Uni. Riječ je o ruksacima u kojima će se nalaziti zbirka od pet popularno pisanih knjiga iz područja prirodnih znanosti. Ruksaci bi bili svojevrsne mobilne knjižnice, jer bi ih učenici posuđivali u školi na određeno vrijeme. Cilj udruge MUZZA je da svakoj školi osigura po tri ruksaka za male istraživače znanosti. Nakon toga, slijedi drugi dio aktivnosti namijenjenih istim školama, a to su robotičke radionice na terenu koje će između ostalih biti provođene uz pomoć VIDI X mikroračunala.  

28

 

Udruga MUZZA osnovana je na inicijativu poduzetnice Đurđice Protić, koja je u timu okupila ljude iz raznih područja djelovanja, povezane idejom da kroz rad u udruzi potaknu dječju i mladenačku znatiželju, da u njima razvijaju istraživačku iskru i jačaju svijest da i oni jednom mogu biti veliki znanstvenici i znanstvenice.

29

Kako tvrtka VIDI kroz inicijativu „Sanjaj i ostvari“ nastoji pomoći 70 prijavljenih škola da pronađu tvrtke koje će ih opremiti VIDI X učionicama, radi na jačanju digitalnih kompetencija od najranije dobi i stavlja fokus na djecu, ovaj projekt se pokazao kao idealna dopuna njihove misije. A učiniti da djeca u potresom pogođenim područjima barem malo zaborave na ovu tešku školsku godinu iza sebe i fokusiraju se na zanimljive i zabavne stvari za budućnosti, najmanje je što bilo tko može napraviti.Vezani sadržaji
Ključne riječi škole VIDI X MUZZA VIDI-TO Banovina
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->