Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.10.2021. 10:33

Gamechuck

ČUDOvišna Avantura uči djecu aktivizmu

Djeca će se u hrvatskoj igri upoznati s temama građanskog aktivizma, volontiranja, uključivosti i održivosti.

ČUDOvišna Avantura uči djecu aktivizmu

Hrvatski developer Gamechuck je za udrugu RODA- Roditelji u akciji razvio proširenje za mobilnu i web igru ČUDOvišna Avantura. „Djeca će se u novoj avanturi, u kojoj im je cilj proširiti lokalni park, upoznati s temama društvene kohezije, građanskog aktivizma, volontiranja, uključivosti i održivosti“, navodi Gamechuck u svojem priopćenju.

Prvi nivo igre ČUDOvišna Avantura, čiji je cilj edukacija djece od 6 do 10 godina o snalaženju u prometu, zajedno sa novim proširenjem, od danas je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku na web stranici zakoci.eu, na iOS i Android platformama, te Steam platformi za PC računala.

2

Igra ČUDOvišna Avantura nastala je kao aktivnost dva projekta u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Prvi je zakOČI – Take a Brake! kojemu je opći cilj unapređenje društvenoga razvoja na lokalnim razinama kroz suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija javnoga zdravstva, policije i obrazovanja, jedinica lokalne i područne samouprave te organizacija civilnoga društva u području sigurnosti djece u prometu. Ovaj projekt Roda provodi s organizacijom CareCross for Health and Environment iz Švicarske, Sveučilištem Sjever iz Koprivnice, gradovima Koprivnica i Zaprešić te općinom Bale - Comune di Valle.

4

Drugi projekt je OTISAK – Obrazovanje za socijalnu jednakosT, koheziju I Solidarnost kroz AKtivno sudjelovanje djece kroz koji se jača doprinos organizacija civilnoga društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice. U projekt su uz Rodu uključene partnerske organizacije PRONI Centar za socijalno podučavanje i Bacači sjenki te udruge koje sudjeluju kao vanjski suradnici u kreiranju i provedbi programa izobrazbe, a to su Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Centar Dječja posla i Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Kroz projekt su razvijena dva programa izobrazbe u četiri lokalne zajednice te nekoliko edukacija što će snažno doprinijeti održivosti i socijalnoj koheziji tih zajednica.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->