Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.12.2022. 11:54

Nuqleus 

FER i ICENT pokrenuli tvornicu tehnoloških startupa

Otvorene su prijave za prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, FER-ov i ICENT-ov program za buduće uspješne hrvatske visokotehnološke tvrtke.

FER i ICENT pokrenuli tvornicu tehnoloških startupa

Kroz FER-ov startup inkubator SPOCK do sada je prošlo šest generacija studentskih i znanstvenih startupa. U zadnje dvije generacije SPOCK-a, čak 30% startupa je osnovalo tvrtku i zajedno prikupilo više od €100.000 za nastavak razvoja poslovanja.

Nastavno na to iskustvo i kako bi znanstvenici dobili još kompletniju potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz osnivanje startupa, FER je u sklopu Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) pokrenuo prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus. Nuqleus želi povezivanjem industrije, znanstveno-istraživačkih institucija i startup ekosustava pomoći razvoju deep-tech startupa – od ideje do izlaska na tržište. 

Program je svečano predstavljen 30. 11. u FER-ovom Alumni klubu, a prijave su otvorene od ponedjeljka 5. 12. i traju do 15. 1. 2023. 

Nuqleusovi industrijski partneri AVL-AST, GDi, Infobip, InfoDom, Končar Digital i Rimac Technology zadali su izazove čijem se rješavanju prijavitelji mogu posvetiti kroz program. U Nuqleusovom programu moguće je sudjelovati na dva načina, odnosno prijavom vlastitog projekta/ideje ili prijavom u svojstvu stručnjaka koji želi svoju stručnost i iskustvo uložiti u izgradnju prijavljenih ideja i/ili rješavanje izazova industrijskih partnera. 

Osim industrijskih partnera, timovima u Nuqleusu na raspolaganju će biti i potpora dva stručna odbora

●      investicijski odbor koji se sastoji od nekih od najaktivnijih hrvatskih investitora; Božidar Pavlović (AYMO Ventures), Luka Abrus (FIVE), Damir Sabol (Photomath), Alan Sumina (Nanobit), Izabel Jelenić (Infobip) i Jakob Gajšek (Ljubljanski univerzitetni inkubator)

●      znanstveni odbor kojeg čine vrhunski FER-ovi profesori; akademik prof. dr. sc. Sven Lončarić, prof. dr. sc. Dubravko Babić, akademik prof. dr. sc. Ivan Petrović, prof. dr. sc. Mislav Grgić i prof. dr. sc. Mario Kovač

Ovi odbori će se brinuti o kvaliteti programa i svojim znanjem i iskustvom usmjeravati ga prema ostvarivanju zadanih ciljeva. Odbori će također pomoći u odabiru startupa koji imaju najveću šansu postati uspješne kompanije u bliskoj budućnosti. 

Uz FER kao organizatora programa, znanstveni partneri Nuqleusa su Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB).

Vezani sadržaji
Ključne riječi FER ICENT Nuqleus
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->