Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.10.2020. 15:14

Huawei 

Huawei hrvatskim medijima predstavio 5G

Huawei je organizirao online event u kojem nas je kroz njihov 5G Galileo izložbeni centar proveo Mathew Simon Hodges.

Huawei hrvatskim medijima predstavio 5G

Veliki kineski grad Shenzen već je u potpunosti pokriven 5G signalom, a za novi standard u telekomunikacijama Huaweijev prezenter naveo je glavne prednosti kao što su velika brzina, manja latencija i istodobna dostupnost većem broju uređaja što je iznimno bitno zbog nadolazećeg IoT-a. Uz brojne industrijske primjene, pokazana je direktna usporedba 5G i 4G brzine. Telefon s 5G mrežom imao je oko 700 Mbita download i oko 70 upload, dok je 4G model stigao do 90 downloada i 20-ak uploada.

Kroz deset godina Huawei je u 5G uložio preko 4 milijarde dolara na razvoj.

Huawei je prezentirao niz 5G rješenja u širokom spektru industrijskih aplikacija poput inteligentnih povezanih vozila, pametnih tvornica, pametne zdravstvene zaštite, pametnih mreža, pametnog obrazovanja, urbane sigurnosti, dronova, pametne poljoprivrede i pametnih novih medija. Uz primjere upotrebe 5G tehnologije, kao i mogućnosti koje nova generacija mobilnih mreža donosi gospodarstvu, predstavljena je i Huawei 5G AAU antena, najkompaktnija i najlakša 5G antena na svijetu koja se može brzo i jednostavno instalirati bilo gdje, čak i na teško dostupna mjesta.

Drugi dio online eventa bio je u Zagrebu, gdje se medijima obratio Zhang Heng (slika gore), glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska, kompaniji koja je unatoč krizi ove godine dodatno povećao broj zaposlenih. Direktor lokalnog Huaweia naglasio je:

„Huawei želi pomoći Europskoj uniji i Hrvatskoj u postizanju istinske digitalne suverenosti. Predani smo digitalnoj transformaciji i kao lider u razvoju tehnologije dajemo svoj doprinos hrvatskom gospodarskom. Danas, nakon trinaest godina na hrvatskom tržištu, s ponosom možemo istaknuti kako trideset posto Hrvata u svakodnevnoj komunikaciji koristi Huaweijevu pouzdanu telekom opremu i vrlo popularne uređaje poput pametnih telefona“.Vezani sadržaji
Ključne riječi Huawei 5G Zhang Heng
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->