Nalazite se
  • Non Tech
  • Hrvatska
  • Moonhack: Prijavite svoje klince na dječji svjetski hackaton
Članak
Objavljeno: 10.08.2017. 09:02

Moonhack 

Moonhack: Prijavite svoje klince na dječji svjetski hackaton

Code Club i udruga Programerko organiziraju programersku avanturu za djecu na temu Mjeseca. 

Moonhack: Prijavite svoje klince na dječji svjetski hackaton

Svi klinci u dobi od 8 do 18 godina kojima su pomalo dosadile klasične ljetne aktivnosti i žele iskoristiti ostatak školskih praznika da nešto nauče, zabave se i sudjeluju u globalnom programerskom izazovu, mogu se prijaviti na Moonhack, prvi svjetski dječji hackathon u kojem će moći napisati svoje prve zadatke u Scratchu, Scratchu Junioru i Pythonu.

Hackathon se održava 15.8.2017. u organizaciji svjetske volonterske mreže besplatnih klubova programiranja za djecu Code Club te uz potporu udruge Programerko koja je 2016. godine postala partner Code Club International organizacije i predstavnik Code Cluba Hrvatska. Prijaviti se mogu svi, a djeca u dobi od 8 do 18 godina sudjelovat će i u obaranju svjetskog rekorda po broju djece koja će se u istom danu okušati u programiranju.

Moonhack je osmišljen kako bi se programiranje na što jednostavniji način približilo velikom broju djece diljem svijeta. Svaki zadatak popraćen je uputama na hrvatskom jeziku. Upute su napisane jasno i jednostavno tako da ih roditelji mogu pratiti bez poteškoća, čak i ako se nikada nisu susreli s programiranjem. Više informacija o zadacima i samom događaju možete pronaći na web stranici Moonhacka, kao i na web stranici Code Cluba Hrvatska

Ako želite da vaše dijete sudjeluje u ovom globalnom događaju, potrebno je napraviti sljedeće:

1. Code Club se brine za sigurnost vaše djece! Djeca se ne prijavljuju samostalno, već to rade roditelji, učitelji i druge punoljetne osobe! Prijavu možete izvršiti već sada putem forme za prijavu.

2. U rješavanje zadataka možete se upustiti već danas. Jasne upute za svaki zadatak dostupne su na hrvatskom jeziku. Djeca mogu isprobati neke od već predloženih zadataka, a oni samostalniji mogu se okušati i u izradi vlastitog programa na temu Mjeseca.

3. Kako bi vaše dijete sudjelovalo u obaranju svjetskog rekorda, svoj zadatak mora predati na stranici za predaju rješenja 15. kolovoza. Ako se u rješavanje zadataka upustite ranije, nemojte zaboraviti sačuvati link na rješenje, datoteku ili screenshot izvršenog zadatka.

4. Jednom kada predaju rješenje, svu djecu očekuje certifikat kojim se potvrđuje njihovo sudjelovanje na Moonhacku.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam