Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.12.2021. 12:37

CLIME - klimatske priče iz davnina 

Turistička tura u Puli u proširenoj stvarnosti

Aplikacija kombinira istraživanje o korištenju reursa i iskustva klimatskih promjena tijekom više od 90 godina života građana i građanki Pule.

Turistička tura u Puli u proširenoj stvarnosti

Tvrtka za izradu igara Gamechuck, tvrtka Impact House, stručnjaci u području klimatskih promjena i održivog razvoja Terra Hub i Grad Pula 21. prosinca ove godine u Puli će predstaviti AR aplikaciju CLIME - klimatske priče iz davnina.

Clime - klimatske priče iz davnina društvena je inovacije tvrtke Impact House koja kombinira antropološko istraživanje o korištenju resursa, odnosu prema moru, otpadu i klimi, te iskustvu klimatskih promjena tijekom više od 90 godina života građana i građanki Pule.

Vaše putovanje u aplikaciji započinje ispred Turističke zajednice Pule, gdje možete kupiti mapu za turu koja sadrži upute za plavu rutu - pješačku rutu gradom i zelenu biciklističku rutu koja uključuje okolicu Pule.

Kada izađete van sa svojom mapom i upalite mobitel ispred TZ Pula, dočekat će vas "hologrami" CLIME starosjedioca koje možete zamoliti da se predstave i slijediti njih i njihove pripovijesti kroz Pulu.

CLIME_ Infographic (1)

Tijekom ture starosjedioce možete pitati pitanja, slušati njihove priče kao i usporediti njihovu subjektivnu rekapitulaciju prošlosti sa statistikom i arhivskom građom klimatske povijesti grada koja je također dostupna u aplikaciji.

Aplikacija je testirana 10.12.2021. od strane hrabrih učenika i učenica te njihovih nastavnica Osnovne škole Centar i Osnovne škole Tone Peruška, koji su prošli plavu (pješačku) turu, dok je zelena (biciklistička) tura testirana 18.12.2021. od strane dvojice avanturista i aktivnih biciklista.

Dok šećete gradom možete posjetiti devet "metaprostora", odnosno punktova u gradu gdje možete slijediti svoj lik ili razgovarati s više likova o pojedinoj temi te istražiti arhivu i statistiku o njima.

Ukoliko ćete iduće ljeto (ili prije) imati priliku posjetiti Pulu, vjerujemo da ćete isprobati ovu zanimljivu aplikaciju hrvatskih developera.

Više informacija potražite na CLIME web stranici: https://www.impact-house.com/clime/

Vezani sadržaji
Ključne riječi aplikacija AR Gamechuck CLIME
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->