Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.03.2019. 13:38

Protiv plastike 

Ugasite svjetla za Sat za planet Zemlju

Globalna inicijativa usmjerena je najvećim dijelom na plastiku u moru.

Ugasite svjetla za Sat za planet Zemlju

Sutra, odnosno 30. ožujka 2019. u 20:30 sati ugasite svjetla u kući kako biste se uključili u globalnu inicijativu "Sat za planet Zemlju", koja je prerasla u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena. Ove godine akcija će se provesti u više od 180 zemalja, uključujući Hrvatsku, pa će središta više od 7500 svjetskih gradova biti u mraku, baš kao i 2000 svjetski poznatih znamenitosti.

WWF je ovogodišnju akciju proveo uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, uz poziv svim pojedincima, gradovima i tvrtkama da se uključe u akciju gašenjem svjetla ali i pozivom svjetskim vladama da uvedu globalni pravno obvezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom.

U svijetu je sve veći trend i među visokotehnološkim tvrtkama da se drastično smanje ili ukinu pakiranja robe u plastiku, pa je tako i Samsung nedavno objavio da će već u prvoj polovici 2019. godine zamijeniti gotovo svu plastiku koju koristi za pakiranje proizvoda ekološki prihvatljivijim materijalima poput bioplastike i papira, dok će sva plastika koju će koristiti biti isključivo reciklirana.

U priopćenju WWF-a navodi se da je plastika kontaminirala tlo, rijeke i oceane Zemlje, a ušla je čak i u naš hranidbeni lanac, pa ljudi i životinje svake godine unose u tijelo sve više plastike kroz hranu i vodu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi plastika WWF Sat za planet Zemlju
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam