Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.10.2019. 09:26

Nove tehnologije 

VIDI pi je nova zvijezda u dolasku! 

VIDI kao izdavačka kuća aktivno kreće u obrazovne platforme jer osim što je 25 godina informirao javnost kroz svoje tiskane i digitalne medije ovaj puta VIDI želi biti aktivni sudionik i početi kreirati vlastite edukativne platforme, a VIDI pi je jedna od njih.

VIDI pi je nova zvijezda u dolasku!

Što je zapravo VIDI pi? 

VIDI pi je potpuno novi inovativni pristup obrazovanju kroz upotrebu novih tehnologija i gemifikacije te pokazuje koncepte koji vode individualiziranom obrazovanju u kojemu će se napredak učenja pratiti od strane nastavnika jednostavnije, a ujedno pruža potencijal da se nastavniku personaliziraju zadaci, ovisno o stupnju usvajanja znanja svakog pojedinog učenika po pojedinoj zadanoj lekciji. 

Platforma VIDI pi je namijenjena učenicima 3. i 4. razredna osnovne škole te koristi strojno učenje i umjetnu inteligenciju (ML i AI) kao nastavno sredstvo. Osnovna premisa je da učenici u igri u interakciji sa svojim okolinom pomoću zasebnog kontrolera (što može biti posebni VIDI pi uređaj ali i njihov mobitel) treniraju svoje ML modele uz ostvarenje predviđenih ishoda učenja. 

VIDI pi će biti gotov do kraja lipnja 2022., a potom će se naći testnom korištenju u desetak odabranih hrvatskih škola nakon čega će u punu komercijalizaciju ući u jesen 2023. kao prvi hrvatska edukacijska gemificirana platforma namijenjena učenju osnovnih koncepata strojnog učenja.

VIDI pi se razvija i uz pomoć nekih vanjskih eksperata poput Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te FER-a iz Zagreba kao i slovenskog partnera B2 koji je već prepoznat kao ekspert u području obrazovanja i novih tehnologija u Republici Sloveniji. Projekt je odobren od EUREKA te sufinanciran sredstvima Hamag Bicro.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->