Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.04.2024. 15:13

MUZZA 

Više od 13000 djece i odraslih na MUZZA tjednu znanosti

Posjetitelji su imali priliku zaviriti u tajne robotike, istražiti beskonačne prostore svemira, upoznati se s najnovijim tehnologijama te bolje razumjeti tijelo i njegove funkcije.

Više od 13000 djece i odraslih na MUZZA tjednu znanosti

Treći MUZZA Tjedan znanosti, koji je trajao od 12. do 14. travnja u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, privukao je više od 13 000 posjetitelja, označivši epicentar znanstvene euforije.

Ovaj događaj, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i mnogih gospodarstvenika, omogućio je sudionicima da zarone u fascinantni svijet znanstvenih otkrića.

Muzza treći tjedan znanosti_15

 

Interaktivni izložbeni prostor, 100 radionica i sedam panela koji su pokrivali različita područja znanosti pružili su posjetiteljima nevjerojatno iskustvo susreta s modernim tehnologijama, istraživačkim projektima i inspirativnim programom. MUZZA Tjedan znanosti postao je prilika za zajednicu da na zanimljiv i zabavan način doživi znanost.

Muzza treći tjedan znanosti_8

 

Organiziran u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, ovaj događaj predstavlja korak prema jačanju veza između znanstvene zajednice i visokog obrazovanja.

Muzza treći tjedan znanosti_16

 "Iznimno sam ponosna i zahvalna svima koji su sudjelovali na MUZZA trećem tjednu znanosti. Ovaj projekt predstavlja vrhunac naše posvećenosti popularizaciji znanosti i izgradnji mostova između akademske zajednice i društva. Ovo nam je pokazatelj da je Zagrebu potrebna izgradnja Centra za popularizaciju znanosti.", izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

Muzza treći tjedan znanosti_1

Posjetitelji su imali priliku zaviriti u tajne robotike, istražiti beskonačne prostore svemira, upoznati se s najnovijim tehnologijama i bolje razumjeti tijelo i njegove funkcije.

Kroz sve ove aktivnosti, posjetitelji su ne samo naučili nešto novo, već su i aktivno sudjelovali te se zabavili istražujući svijet znanosti i tehnologije.

Muzza treći tjedan znanosti_9

MUZZA Tjedan znanosti pružio je nezaboravno iskustvo koje spaja znanost, tehnologiju, umjetnost i zabavu, stvarajući prostor za učenje i istraživanje na najkreativnije načine.

Muzza treći tjedan znanosti_5

Više detalja o Tjednu znanosti i udruzi MUZZA možete pronaći na webu i Facebooku ili Instagramu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Treći Muzza tjedan znanosti
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->