Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.01.2022. 13:03

Metaverse 

Apple ne želi sudjelovati u metaverseu

Facebook (Meta) i Apple će imati različiti pristup prema virtualnim svjetovima.

Apple ne želi sudjelovati u metaverseu

Prema najnovijem newsletteru Bloombergovog novinara Marka Gurmana, koji citira izvor iz Applea, tvrtka iz Cupertina je odbacila ideju o sudjelovanju u razvoju metaversea, odnosno ne namjerava se pridružiti drugim proizvođačima headsetova, hardvera i softvera koji su napaljeni na Facebookovu inicijativu stvaranja virtualnog svijeta koji će biti pandan stvarnom.

To znači da Apple ne namjerava svoj budući headset za miješanu stvarnost (MR) o kojem već dugo kruže glasine staviti na raspolaganje Facebookovom VR sustavu.

Appleov headset bi prema dosadašnjim glasinama trebao izaći tijekom ove godine, navodno s prilično impresivnim specifikacijama koje uključuju 4K razlučivost po oku, tracking kamere iznutra prema van, a najvećim dijelom će biti fokusiran na developere uz cijenu od 3.000 dolara, što znači da baš i neće biti namijenjen običnim korisnicima. 

Ako je Gurmanova informacija točna, to znači da Apple ne želi uskočiti na Facebookov vlak za VR budućnost, no ako metaverse uspije mogao bi zažaliti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple VR headset metaverse
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->