Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.10.2011. 16:37

Bill Gates 

Blog: Bill Gates o dječjoj paralizi

Osnivač i bivši šef Microsofta na svojoj blog stranici piše o važnosti borbe protiv dječje paralize koja još uvijek nije iskorijenjena.

Blog: Bill Gates o dječjoj paralizi

Povodom proslave Svjetskog dana borbe protiv dječje paralize, Bill Gates na svojem blogu piše:

"Ovo je veliko slavlje zbog rezultata postignutih u zadnjih 20 godina, jer su slučajevi djece oboljele od dječje paralize pali za 99%, najviše zahvaljujući ambicioznim globalnim zdravstvenim kampanjama.

Zahvaljujući našoj suradnji i predanom radu, uspjeli smo dostavljati cjepivo protiv dječje paralize u nemogućim uvjetima, u prostore poput ratnih zona i planinskih krajeva koji su mjesecima odsječeni od ostatka svijeta.

No dan borbe protiv dječje paralize također mora biti i poziv na akciju, jer posao još uvijek nismo odradili do kraja. Tek će dan kada se objavi da je dječja paraliza nestala iz čitavog svijeta biti razlog za pravo slavlje".

 Gates je u Čadu osobno cijepio nekoliko djece 

Gates, koji sa svojom suprugom Melindom (Bill & Melinda Gates Foundation) aktivno sudjeluje u programu borbe protiv dječje paralize, prije svega financirajući cijepljenje djece širom svijeta, navodi kako je za iskorjenjivanje ove bolesti potrebno izvršiti određene političke promjene u zemljama koje još uvijek imaju slučajeve oboljelih.

Kao pozitivni primjer navodi Pakistan, u kojem je predsjednik Asif Ali Zardari pokrenuo Nacionalni hitni plan za iskorjenjivanje dječje paralize.

Pored toga, Gates kaže kako se u Nigeriji susreo s predsjednikom Goodluckom Jonathanom, koji je na taj susret pozvao 8 svojih ministara kao svjedoke obećanja da će provesti plan borbe protiv dječje paralize u toj zemlji.

Gates također navodi kako je u društvu predsjednika Čada Idrissa Debya Idnoosobnoa osobno cijepio nekoliko djece, te navodi skorašnji susret s dužnosnicima Commonwealtha, koji će u australskom Perthu raspravljati o akcijama u zemljama gdje je dječja paraliza još endemična, poput Indije, Nigerije i Pakistana.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->