Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.01.2018. 11:06

World Economic Forum 

Britanska premijerka je za siguran i etički AI

Theresa May je u Davosu rekla da će Velika Britanija biti spremna za uvođenje umjetne inteligencije u upravljanje zemljom.

Britanska premijerka je za siguran i etički AI

Obraćajući se brojnim državnicima iz čitavog svijeta na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, britanska premijerka Theresa May dodirnula se i umjetne inteligencije, pa je potvrdila da će se Velika Britanija pridružiti savjetu Davosovog foruma za AI.

May je kao primjer Britanije kao svjetskog predvodnika u zdravoj start-up ekonomiji naglasila kako u posljednje tri godine svaka tri tjedna u toj zemlji nastaje jedna tvrtka koja svoje poslovanje veže uz umjetnu inteligenciju. Potom je izjavila da je Velika Britanija prva država u svijetu koja će biti spremna za uvođenje umjetne inteligencije u vladu, odnosno u sustav upravljanje zemljom.      

Britanska premijerka je rekla kako je svjesna da su mnogi ljudi zabrinuti zbog mogućnosti gubitka radnih mjesta i drugih utjecaja koje može donijeti nova tehnologija, pa kaže da AI predstavlja jedan od najvećih testova leadershipa našeg vremena. "No ovo je test koji možemo položiti", dodala je May i naglasila da će se zalagati za etičan i siguran AI.

Očito je da umjetna inteligencija postaje tema o kojoj osim znanstvenika i filozofa sve više pričaju političari, pa bismo voljeli čuti što o njoj misle naše mudre glave  s Markovog trga i Pantovčaka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam