Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.03.2014. 13:22

Vircurex 

Burza bitcoina Vircurex zamrzla račune korisnika

Kineska burza zbog velikog izvlačenja novca u kratkom razdoblju, pokušava preživjeti posebnim mjerama.

Burza bitcoina Vircurex zamrzla račune korisnika

Vircurex, burza kriptovaluta iz Pekinga, došla je u tešku situaciju koja pomalo podsjeća na početak potonuća Mt. Goxa koji je nedavno proglasio bankrot.

Ova burza je tijekom posljednjih godinu dana bila dva puta hakirana, te je bila prisiljena koristiti rezerve virtualnog novca kako bi pokrila gubitke korisnika čiji su računi bili zahvaćeni tim incidentima.

No unazad tjedan dana, ljudi su započeli veliko povlačenje novca, što je rezultiralo iscrpljivanjem rezervi burze, što znači da Vircurex više nije imao dovoljno novca kojim bi mogao isplatiti korisnike koji su mijenjali kriptovalute za pravi novac.

Za razliku od Mt. Goxa, kineska burza će se pokušati spasiti provođenjem plana koji se sastoji od nekoliko poteza, a dok konsolidacija ne krene, svi računi korisnika s bitcoinima, litecoinima i drugim valutama privremeno su zamrznuti.

Prvi korak će biti predstavljanje novog računa koji se zove "smrznuti fond", koji se ne može koristiti za trgovanje. To će biti računi s kojih će burza samo isplaćivati oštećene korisnike ovisno o priljevu novca.

Svi računi za  BTC, LTC, TRC i FTC će se naći u drugoj kategoriji, pa se korisnici ne bi smjeli iznenaditi ako će im stanje na računu odjednom biti nula.

Oni virtualni novčići u burzinom "hladnom trezoru" bit će distribuirani kroz posebnu, pomalo neobičnu shemu. 50% iznosa će se polako isplaćivati korisnicima s vrha liste prema dolje, a 50% s dna prema gore.

Vircurex tvrdi da će svi korisnici povratiti svoja sredstva, no proteći će neko vrijeme dok se to ne ostvari, te je obećao da će svu zaradu u međuvremenu stavljati u "smrznuti fond".

Za sada još nije poznat broj korisnika koji će biti zahvaćeni ovim mjerama, no analitičarima se čini vrlo pozitivno što Vircurex doista želi popraviti ovu situaciju i isplivati iz problema (za razliku od Mt. Goxa). 

Izvor: Vircurex

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam