Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.11.2023. 11:37

OpenAI 

ChatGPT omogućuje svima besplatni glasovni chat

Sada možete ChatGPT-u slati glasovne upite i razgovarati s njim, bez da tu značajku plaćate.

ChatGPT omogućuje svima besplatni glasovni chat

U sjeni velikih previranja u tvrtki OpenAI, koja su dovela do ostavki suosnivača Grega Backmana i direktora tvrtke Sama Altmana, nakon čega su zaposlenici prijetili ostavkom ako se navedeni dvojac ne vrati na posao, što je rezultiralo njihovim sretnim povratkom, mnogima je promakla vijest da sada svi korisnici mogu koristiti glasovni chat s ChatGPT-om bez plaćanja.

"ChatGPT s glasom sada je dostupan svim besplatnim korisnicima. Preuzmite aplikaciju na svoj telefon i dodirnite ikonu slušalica za početak razgovora", objavila tvrtka OpenAI na svojem X profilu.

Tvrtka je još u rujnu uvela glasovni chat u aplikaciji za Android i iOS telefone, no ta je značajka do sada bila ograničena samo za pretplatnike Plus i Enterprise modela, a sada ju je odlučila omogućiti svim korisnicima bez plaćanja.

Tvrtka kaže da glasovni chat pokreće model pretvaranja teksta u govor koji može generirati "zvuk poput ljudskog iz teksta u samo nekoliko sekundi uzorka govora", a OpenAI je radio s glasovnim glumcima kako bi stvorio pet različitih glasova za odabir.

Naravno, odmah smo išli provjeriti ovu značajku u aplikaciji za Android na svom telefonu i moramo reći da je doista impresivna, a posebice nas je oduševilo što s ChtGPT-om možete razgovarati i na hrvatskom jeziku.

Primjerice, pitali smo ga gdje se može pojesti najbolja janjetina u Zagrebu. "U Zagrebu ima nekoliko odličnih restorana za janjetinu. Jeste li probali Stari Fijaker", odgovorio nam je ChatGPT.

Kako biste mogli pričati s ChatGPT-om pokrenite aplikaciju, a potom pritisnite ikonicu slušalica pokraj polja za tekstualni upis. Nakon toga se morate logirati (možete i sa svojim Google računom), a zatim odaberete jedan od 5 glasova koji želite slušati i nakon toga popričajte s AI chatbotom o čemu god želite.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi ChatGPT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->