Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.02.2023. 14:16

Društvene mreže 

Facebook sada ima 2 milijarde korisnika

Dvadeset godina od pokretanja popularna društvena mreža i dalje bilježi rast broja korisnika.

Facebook sada ima 2 milijarde korisnika

Mada su se mnogi mlađi korisnici okrenuli drugim vrstama društvenih platformi poput TikToka, Facebook i dalje traje, iako su mu mnogi više puta predviđali kraj.

Pored toga, ne samo da je opstao, već i dalje bilježi rast, jer je Meta u svojem kvartalnom financijskom izvještaju navela da je nakon povećanja korisnika za 16 milijuna u proteklom kvartalu, Facebook dosegao 2 milijarde svakodnevnih korisnika.

Na taj je način postao druga Metina platforma nakon WhatsAppa koja je prešla te fantastične brojke dnevno aktivnih korisnika, a dalje joj rastu i prihodi, mada je u krovnoj tvrtki došlo do velikih otpuštanja zaposlenika u proteklih nekoliko mjeseci.

CEO tvrtke Mark Zuckerberg rekao je da se Meta trenutno restrukturira, što je rezultiralo otpuštanjem više od 11.000 zaposlenika, a dao je naslutiti da će otpuštanja biti još, jer je cilj, kako kaže, "dati prioritet učinkovitosti poslovanja".

Meta ujedno nastavlja trošiti velike novce na ulaganja u metaverzum, pa je tako njezina VR/AR divizija Reality Labs zabilježila gubitak od 3,3 milijarde dolara u proteklom kvartalu i gotovo 14 milijardi tijekom čitave 2022. godine. Zanimljivo je da Reality Lab kaže kako očekuje da će i dalje bilježiti gubitke tijekom 2023. godine, no vjeruje da metaverzum nudi velike dugoročne prilike.

U svakom slučaju, Zuckerbergu i društvu nije problem spiskati novac u Reality Lab kada i dalje masno zarađuju od društvene mreže s kojom su započeli biznis.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook Mark Zuckerberg meta
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->