Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.08.2022. 10:26

Video streaming 

HBO Max i Discovery Plus se spajaju

U ljeto iduće godine HBO Max i Discovery+ će se spojiti u jednu streaming platformu.

HBO Max i Discovery Plus se spajaju

HBO Max kakav poznajemo uskoro više neće postojati. Na svom prvom događanju s objavom financijskih rezultata, Warner Bros. Discovery najavio je da planira spojiti HBO Max i Discovery+ u jednu uslugu streaminga koja bi trebala debitirati u ljeto 2023. godine.

Vijest stiže neposredno nakon objave financijskih rezultata novospojene tvrtke, odnosno HBO Maxa i Warner Brosa, u kojima se ističe gubitak od 3,42 milijarde dolara u drugom kvartalu ove godine, pa je spajanje svih sadržaja jedini način koji bi tvrtkama možda mogao poslovanje učiniti održivim. 

Vodstvo Warner Brosa zbog ogromnih gubitaka planira značajne promjene u ponudi streaminga, što je pokrenulo glasine da je u tijeku uklanjanje HBO Maxa. Šefovi združene tvrtke nisu otkrili naziv nove platforme ili bilo kakve pojedinosti o cijenama, ali su otkrili da će uključivati mjesečni plan pretplate bez reklama i jeftiniji plan podržan reklamama. Također se razmatra i besplatna inačica s oglasima (čitaj - s puno oglasa) kako bi se dodatno proširilo bazu korisnika.

Nejasno je kako će spajanje platformi točno utjecati na buduće ponude sadržaja na novom objedinjenom streameru. Kompanija je objavila da otkazuje dva filma u razvoju za HBO Max — Batgirl i Scoob!. Otprilike u isto vrijeme, streamer je objavio da otkazuje emisiju The Gordita Chronicles i da u potpunosti ukida dječje i obiteljske programe uživo. Brojne serije i filmovi nestali su s HBO Maxa posljednjih tjedana, uključujući Moonshot, The Witches i An American Pickle, a navodno će uslijediti i drugi.

Ono što je sigurno, u budućnosti ćemo vidjeti puno manje filmskih hitova premijerno na novom streameru, nego što ih je bilo u vrijeme pandemije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->