Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Hakeri pokrali ugovore i osobne podatke Lady Gage i Madonne
Članak
Objavljeno: 13.05.2020. 12:48

Hakiranje odvjetnika 

Hakeri pokrali ugovore i osobne podatke Lady Gage i Madonne

Hakeri su do podataka došli upadom u računalni sustav odvjetničke tvrtke koja radi s poznatim pjevačima i hollywoodskim glumcima.

Hakeri pokrali ugovore i osobne podatke Lady Gage i Madonne

Nepoznati hakeri provalili su u računalni sustav odvjetničke tvrtke Grubman Shire Meiselas & Sacks i pokrali 756 gigabajta podataka koji uključuju poslovne ugovore i privatne emailove visokoprofilnih klijenata među kojima se nalaze Lady Gaga, Madonna, Robert De Niro, Elton John, Lil Nas X i Rod Stewart.

Kako bi dokazali da se nalaze u posjedu tih podataka, hakeri su odvjetnicima poslali screenshot jednog Madonninog ugovora i traže plaćanje otkupnine kako te podatke ne bi proslijedili u javnost.

Odvjetnička tvrtka Grubman Shire Meiselas & Sacks izjavila je da je o ovome obavijestila svoje klijente i da je angažirala stručnjake za računalnu sigurnost, no ne kažu koliki iznos novca traže hakeri niti pregovaraju li uopće s njima.

"Možemo potvrditi da smo postali žrtvom cyber napada. Obavijestili smo naše klijente i svoje osoblje. Unajmili smo svjetske eksperte koji su specijalizirani na tom području i konstantno radimo na rješavanju tih stvari", piše odvjetnička tvrtka u svojem priopćenju.

Izvor: Cybersecurity Insiders

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hakeri ugovori napad otkupnina
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->