Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2023. 10:49

DDoS 

Hakeri srušili ChatGPT DDoS napadom

Najpoznatiji AI chatbot servis privremeno je bio onemogućen zbog napada hakera.

Hakeri srušili ChatGPT DDoS napadom

OpenAI je tijekom ovog tjedna održavao svoju developersku konferenciju DevDay, na kojoj je između ostaloga predstavio novi jezični model GPT-4 Turbo, koji je znatno napredniji, jeftiniji za održavanje i omogućuje znatno veće tekstualne upite.

Tijekom održavanja konferencije OpenAi-jev ChatGPT chatbot je imao poteškoća s radom, što se pripisivalo povećanom interesu ljudi za novi model AI-ja, no kako se čini, prekidi funkcioniranja su djelomično izazvani i zloćudnim DDoS napadima pomoću posebno pripremljenih mrežnih paketa koji su pretrpali upite AI Chatbotu do te mjere da njegovi serveri više nisu mogli "probaviti" toliku količinu prometa.

OpenAI je nakon istrage prvi puta potvrdio DDoS napad 8. studenog, dok je 9. studenog izjavio da je incident riješen zahvaljujući zakrpi koja je onemogućila dalje gađanje paketima i sve se sada vratilo u normalu.

as

Mada OpenAI nije rekao tko stoji iza ovog napada, na Internetu se oglasila hakerska grupa Anonymous Sudan, koja je izjavila da je upravo ona izvela napad i to iz političkih motiva, odnosno zbog suradnje OpenAI-ja s Izraelom, s ciljem razvoja alata za izraelske obavještajne službe u sukobu protiv Palestinaca.

Zasad nije moguće potvrditi stoje li baš Anonymousi iz Sudana iza DDoS napada na OpenAI, ali je zanimljivo da je i umjetna inteligencija došla pod udare hakera.

Vezani sadržaji
Ključne riječi DDoS OpenAI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->