Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.01.2023. 14:44

Baidu 

Kineski odgovor ChatGPT umjetnoj inteligenciji

Kineski Baidu će u ožujku ove godine predstaviti svoju verziju ChatGP tražilice pogonjene umjetnom inteligencijom.

Kineski odgovor ChatGPT umjetnoj inteligenciji

U posljednjih nekoliko tjedana puno je prašine podigla umjetna inteligencija ChatGPT koju je lansirala tvrtka OpenAI, mežu čijim se osnivačima nalazi i Elon Musk. Kao što vam je već vjerojatno dobro poznato, radi se o AI chatbotu s kojim možete komunicirati kao sa živom osobom na bilo kojem jeziku i od koje možete čak dobivati konkretne savjete za svoj rad, što smo mi provjerili na primjeru stvarnih zadataka iz programiranja

Kineski gigant pretraživanja Baidu, sada je objavio da će u ožujku ove godine lansirati vlastiti AI servis koji se temelji na njegovom sustavu pod nazivom Ernie, modelu strojnog učenja na velikoj skali koji je uvježbavan više godina i za koji Kinezi tvrde da se ističe u razumijevanju i generiranju prirodnog jezika.

Poznato je da Google također radi na vlastitoj umjetnoj inteligenciji tog tipa koja bi se mogla naći u nekoj budućoj inačici Google Searcha, a CEO tvrtke Sundar Pichai već je najavio da će predstaviti 20 ili više AI proizvoda koji uključuju chatbota za tražilicu, na svojoj I/O konferenciji u svibnju.

Drugim riječima, započinje velika svjetska bitka na polju napredne umjetne inteligencije za chatanje, a koji će chatbot u tome biti uspješniji i pametniji saznat ćemo vrlo brzo. Možda onaj koji napiše najbolju domaću zadaću iz matematike a da ga profesor ne provali?

Vezani sadržaji
Ključne riječi AI Baidu ChatGPT
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->