Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Kućišta Pixel 4a telefona su od reciklirane plastike
Članak
Objavljeno: 11.08.2020. 12:52

Google 

Kućišta Pixel 4a telefona su od reciklirane plastike

Kućišta novih Googleovih telefona se proizvode od recikliranih plastičnih boca.

Kućišta Pixel 4a telefona su od reciklirane plastike

Prilikom predstavljanja novih Pixel 4a telefona koji ciljaju na titulu best-buy uređaja srednje klase, Google je predstavio i više novih kućišta za njih. Sada je objavljeno da su ta kućišta izrađena od reciklirane plastike, odnosno da 70 posto materijala ugrađeno u njih dolazi od recikliranih plastičnih boca.

Miguel Harry, glavni dizajner kućišta u Googleu, kaže da su kućišta namjerno izrađena tako da izgledaju poput ručnog rada iako su ih radili strojevi, a dvije plastične boce su dovoljne za izradu 5 kućišta.

Google nije jedina velika tehnološka tvrtka koja nastoji smanjiti svoj "ugljični otisak" recikliranjem materijala i korištenjem obnovljive energije u proizvodnji, jer su primjerice Microsoft i Apple također objavili svoje planove o potpunom prestanku emitiranja štetnih emisija u atmosferu do kraja idućeg desetljeća pomoću obnovljivih izvora energije poput energije Sunca i vjetra za napajanje svojih servera i proizvodnih pogona, kao i namjeru da čim više novih proizvoda bude izrađeno u velikom postotku od recikliranih materijala.

Hoće li ovo postati trend među svim tehnološkim tvrtkama i hoće li postojati i zakonska regulativa koja će te stvari učiniti obvezujućim po njih, tek trebamo vidjeti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->