Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Microsoft i Google optuženi za suradnju s Kineskom vladom
Članak
Objavljeno: 19.07.2020. 12:31

William Barr 

Microsoft i Google optuženi za suradnju s Kineskom vladom

Američki državni odvjetnik optužio za kolaboraciju velike tehnološke tvrtke, uključujući Apple, Google i Microsoft.

Microsoft i Google optuženi za suradnju s Kineskom vladom

William Barr, državni odvjetnik SAD-a, javno je prozvao američke tehnološke gigante među kojima se nalaze  Apple, Google i Microsoft, za njihove „bliske odnose“ s kineskom vladom.

Čak što više, Barr je optužio Apple da je omogućio Pekingu pristup svojim uređajima. To bi trebalo značiti da je Apple pružio kineskoj vladi ono što nije omogućio američkim federalnim agencijama, poput otključavanja telefona korisnika pod prismotrom i nadzora sadržaja na njima.

U svojem govoru u Gerald R. Ford Presidential muzeju u Michiganu, Barr je rekao: "Korporacije poput Googlea, Microsofta, Yahooa i Applea pokazale su se previše spremnim za suradnju s Komunističkom partijom Kine. Kineska komunistička partija razmišlja dekadama ili stoljećima unaprijed, dok se mi nastojimo fokusirati na iduće kvartalne izvještaje. Američke velike tehnološke kompanije su si dozvolile da padnu pod kineski utjecaj".

Niti jedna od prozvanih tvrtki nije željela komentirati njegove izjave. Po nama očekivano, jer ovo djeluje kao da je izrečeno 1954. a ne 2020.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->