Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.11.2011. 21:59

Poslodavci 

Microsoft najbolji poslodavac na svijetu

Američke tehnološke tvrtke s Microsoftom na čelu dominiraju na ljestvici multinacionalnih kompanija koje nude najbolja radna mjesta.

Microsoft najbolji poslodavac na svijetu

Među europskim tvrtkama najbolje se plasirala britanska skupina Diageo, dok azijskih tvrtki nema među 25 najboljih. Microsoft je na vrhu popisa jer vjeruje u kulturu temeljenu na povjerenju, bez obzira na veličinu, nacionalnu kulturu i industriju, navodi tvrtka Great Place to Work.

Slijedi tvrtka koja se bavi razvojem programske opreme SAS, davatelj internetskog prostora NetApp i tražilica Google.

Po navodima instituta, riječ je o tvrtkama koje su odličan primjer profitabilnog posla izgrađenoga na suradnji sa zaposlenicima, a ne na njihov račun. Na petom je mjestu tvrtka za dostavu pošiljki FedEx, a slijede tvrtka za proizvodnju internetske opreme Cisco Systems, hoteli Mariott i lanac restorana brze prehrane McDonald’s.

Među europskim tvrtkama, iza Diageua na 11. mjestu slijedi njemački Hilti na 15. mjestu te španjolska Telefonica na 17. mjestu.

Azijskih tvrtki nema na ljestvici, a na institutu priznaju da im je Azija prilično nova. Očekuju da će se u budućnosti na njihovoj ljestvici naći i multinacionalne tvrtke iz te cjeline. Ljestvica se sastoji na temelju ocjena zaposlenika iz 45 država o kulturi na radnom mjestu, a podatke o politikama i postupcima prikupljali su i kadrovskim službama.Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Microsoft SAS NetApp Azija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->