Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.01.2022. 10:48

Bizarno 

Policajci dobili otkaz zbog Pokemona Go

Šest godina od izdavanja Nianticova AR igra još uvijek stvara zbrku među ljudima.

Policajci dobili otkaz zbog Pokemona Go

Svi se sjećamo velike "pokemonomanije" u ono prvo ljeto nakon što je Nintic izdao Pokemon Go. Svo staro i mlado jurcalo je naokolo s telefonom u rukama, kako bi ulovili nekog rijetkog Pokemona koji je zalutao u njihov kvart.

Sjećamo se i brojnih vijesti koje su govorile o bizarnim nesrećama koje su izazvali ljudi koji su toliko zabrijali na igru da nisu primijetili da prelaze cestu na crvenom svjetlu, koračaju prema obali rijeke ili ponoru i čine druge nepažljive stvari zbog kojih su bili opasni po sebe ali i druge, posebice oni koji su ganjali Pokemone dok su vozili aute, kamione i motocikle..

Mada je prošlo već 6 godina od izlaska igre, Pokemon Go očito još uvijek ima puno fanova, pa nam dolazi bizarni izvještaj policije Los Angelesa u kojem se navodi da su dva LAPD "copa", Louis Lozano i Eric Mitchell dobili otkaz iz aktivne policijske službe, jer zbog igranja Pokemona nisu odgovorili na poziv centrale koja je tražila pomoć u sprječavanju pljačke koja je bila u tijeku.

Mada su Lozano i Mitchell tvrdili da nisu igrali Pokemon Go već su prečuli radio poziv o pljački zbog razgovora, kamera u autu je otkrila da su razgovarali o pljački i da su odlučili ignorirati zahtjev za intervencijom te su sljedećih 20 minuta proveli u lovu na rijetkog Pokemona Snorlaxa.

Miješanje stvarnog i virtualnog života očito im se nije isplatilo, no što će tek biti ako svi jednog dana postanemo korisnici metaversea?  

Vezani sadržaji
Ključne riječi LAPD Pokemon Go
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->