Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.11.2011. 21:53

London 

Poziv na slobodu interneta

Visoki vladini predstavnici Velike Britanije i SAD-u su na konferenciji o popločavanju puta u kibernetski svijet pozvali na poštivanje internetske slobode.

Poziv na slobodu interneta

Kritičari državama razvijenog Zapada spočitavaju licemjerje. Pred predstavnicima vlada, tehnoloških tvrtki i nevladinih organizacija te blogerima i sigurnosnim stručnjacima iz više od 60 država na konferenciji su govorili i britanski ministar vanjskih poslova William Hague i preko video veze i američki potpredsjednik Joe Biden.

Hague je naglasio da su društvene i gospodarske prednosti interneta jako velike. Upozorio je da će države koje pokušaju blokirati internetsku aktivnost biti na gubitku. Smatra da se potrebno boriti za kibernetski svijet kojega neće opterećivati vladin nadzor ili cenzura.

Sličnog je mišljenja i Biden, koji smatra da iako internet nudi mogućnosti za neprihvatljive aktivnosti, kao što su terorizam i trgovina ljudima, to ne smije biti izgovor za cenzuru.

Kritikama da pokušava nadzirati sadržaje na internetu, posebice je izložena Kina, no ne uspijevaju im izbjeći ni države Zapoda. Velikoj Britaniji spočitavaju da je britanska vlada u kolovozu, kada su izbili nemiri u više engleskih gradova, razmišljala i o mogućnosti sprječavanja komuniciranja prosvjednika preko društvenih mreža.

Prvi čovjek britanske organizacije za promociju slobode izražavanja Index on Censorship John Kampfner je rekao da pravo na slobodu izražavanja brzo postati pogrešno i u razvijenim državama kada dođe do ugrožavanja obično visoke razine stabilnosti države. Konferencija koja će nastaviti rad londonske, 2012. organizirat će Mađarska, a 2013. Južna Koreja.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->