Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Prestanak dijeljenja lozinki povećao prihode Netflixu
Članak
Objavljeno: 19.04.2024. 10:03

Netflix 

Prestanak dijeljenja lozinki povećao prihode Netflixu

Od kada je Netflix ukinuo dijeljenje lozinki znatno mu se povećao broj korisnika ali i prihoda.

Prestanak dijeljenja lozinki povećao prihode Netflixu

Netflix se pohvalio da mu se u prvom tromjesečju ove godine broj pretplatnika povećao za 9,3 milijuna, čime popularna streaming platforma sada broji čak 270 milijuna pretplatnika. 

Zahvaljujući povećanju broja korisnika, Netflixu je u tom kvartalu porasla i dobit na više od 2,3 milijarde dolara.

U svom financijskom izvještaju Netflix kaže da je jedan od razloga povećanja pretplatnika i prestanak dijeljenja lozinki, što znači da je većina korisnika koja se prije "šlepala" na tuđe račune, odlučila ostati vjerna platformi i uzeti vlastitu pretplatu kako bi i dalje mogla imati pristup sadržajima.

Netflix

Mada su brojne nove TV serije imale veliku gledanost poput Griselde, mnogi korisnici (uključujući i nas) smatraju da se po kvaliteti originalnih sadržaja platforma prilično srozala, ali očito nedovoljno da bismo otkazali pretplatu. Stalno očekujemo nove hitove visokobudžetne produkcije, no po tom pitanju je Netflix prilično usporio, ali uvijek možete pronaći nešto zanimljivo jer je sve bolje od gledanja repriza na televiziji uz hrpe reklama.

Netflix je ujedno objavio da nakon ovog izvještaja više neće objavljivati podatke o broju novih pretplatnika, kao ni o prihodima koje mu generiraju, već će se fokusirati na rast dobiti i količinu vremena koju pretplatnici provedu na njegovoj platformi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Netflix
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->