Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.05.2020. 15:29

PlayStation 4 

Prodaja PS4 prešla 110 milijuna jedinica

Obzirom na ovogodišnji dolazak PS5 ne čudi što se prodaja PS4 počela malo usporavati.

Prodaja PS4 prešla 110 milijuna jedinica

Sony je u svojem novom financijskom izvještaju objavio da je u prvom kvartalu ove godine prodao 1,5 milijuna PS4 konzola svih tipova (uključujući PS4 Pro). Ta je brojka doprinijela da ukupna prodaja PS4 od lansiranja do danas prijeđe 110,4 milijuna primjeraka, što je novi rekord kojim se Sony jako ponosi, mada je još uvijek iza prodaje najprodavanije njegove konzole PlayStationa 2 koji se prodao u 155 milijuna primjeraka.

Gotovo je nemoguće očekivati da bi PS4 mogao prestići PS2 po ukupnoj prodaji, posebice stoga što se prodaja počela usporavati, jer je u istom razdoblju prošle godine Sony prodao milijun primjeraka PS4 više nego ove, a teško je očekivati da bi uskoro moglo doći do još značajnijeg pada cijena, jer Sony sigurno neće krenuti u rasprodaju "po kunu".

Razlog usporavanja dakako leži u očekivanju nove PS5 konzole koja se u prodaji očekuje za božićne praznike, mada su se pojavile informacije da bi lansiranje moglo biti već u listopadu.

Koliko se danas uopće isplati kupiti PS4 teško je reći, ali ako se na to odlučite nećete imati nikakvih problema s novim igrama, jer ćete za sada sve naslove koji se rade za PS5, moći igrati i na PS4. Ekskluzive koje će raditi isključivo na PS5 tek trebaju biti najavljene i predstavljene, pa ste još jako dugo mirni. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->