Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.10.2011. 13:42

SAD 

Račun za mobitel veći od milijun kuna

Stanovnica Floride umalo umrla od šoka nakon primitka mjesečnog računa za mobitel u iznosu od 210.000 dolara (1.082.902 kn).

Račun za mobitel veći od milijun kuna

Celina Aarons, stanovnica Floride nije se mogla zaustaviti od plača i drhtavice nakon što je dobila mjesečni račun za mobilne usluge američkog T-Mobilea na 43 stranice, koji ju je teretio iznosom većim od milijun kuna.

Mada sama nije stvorila ovakve astronomske troškove, velika joj je greška bila što je posudila mobitel svojem bratu koji je otputovao na odmor u Kanadu.
Njezin brat Shamir, koji je gluhonijema osoba, koristio je mobitel za slanje više od 2.000 tekstualnih poruka, koje se naplaćuju po tarifi od 0,20$ po SMS-u, te dosta vremena provodio u gledanju video sadržaja, što je omogućilo stvaranje drastično velikih troškova za korištenje mobitela.

Američki T-Mobile prijenos podataka u roamingu naplaćuje s 10$ po megabajtu, što znači da je momak teoretski "skinuo" oko 20.000 MB i time stvorio troškove od 200.000$, ili da je pregledao 2.000 Youtube filmova u trajanju od 5 minuta, što bi bilo gotovo nemoguće.

Stoga izgleda kako je Shamir gledao čitave filmove preko nekog servisa poput Netflixa, a iz T-Mobilea kažu kako su slali obavijesti SMS-ovima na telefon kada su se iznosi penjali na 50, 100, 200 i 500 dolara.

Zanimljivo je kako je T-Mobile došao do zaključka kako ovaj račun neće nikako uspjeti naplatiti, stoga su ga odlučili smanjiti za nekih 99%, pa će Celina na kraju morati platiti samo 2.500 dolara. Očito su ljudi shvatili kako im je njezin pogled na račun od 210.000 dolara bio dovoljna naplata.

Inače, u SAD su FCC i CTIA, bežična američka asocijacija, postigli dogovor po kojem će svi teleoperateri morati slati upozorenja korisnicima koji uvelike počnu premašivati prosječni iznos korištenja njihovih usluga. T-Mobile je među prvima uveo tu praksu, ali im to očito u ovom slučaju nije pomoglo.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->