Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.07.2020. 13:14

Spot & Pepper 

Roboti postaju cheerleaderi na utakmicama u Japanu

Spot i Pepper će izvoditi plesne točke na baseball stadionu Fukuoka PayPay Dome.

Roboti postaju cheerleaderi na utakmicama u Japanu

Mnoga sportska natjecanja širom svijeta zbog pandemije još uvijek nemaju dozvolu za publiku pa se klubovi snalaze na razne načine. Neki u gledalište postavljaju publiku izrezanu od kartona, drugi preko razglasa puštaju navijačke pjesme i pokliče, dok treći na ekranima vrte video snimke publike snimljene prije korona krize. Ideja je da se publici koja gleda utakmice preko TV-a malo stvori dojam prave navijačke atmosfere, a Japanci to sada podižu na novu razinu. 

Japanski SoftBank je odlučio utakmicama svojeg baseball tima Fukuoka SoftBank Hawks pružiti još malo "live ugođaja", pa će na stadionu Fukuoka PayPay Dome izgraditi specijalnu pozornicu na kojoj će se u ulozi cheerleadera naći njegovi humanoidni roboti Pepper, kao i Boston Dynamicsov četveronožni robot Spot.

Roboti će zajednički izvoditi plesne točke na navijačku himnu Iza Yuke Wakataka Gundan, a Pepper će imati i dodatnu ulogu u izvođenju specijalnih poteza svaki puta kada igrač postigne "home run".

Ne vjerujemo da roboti mogu dočarati atmosferu kakvu pružaju prave cheerleadersice i pravi navijači, ali je barem sigurno da na teren neće padati petarde i baklje i da se navijači neće potući.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->