Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.07.2020. 12:47

Partnerstvo 

Sony postao dioničar Epic Gamesa

Sony je odlučio uložiti 250 milijuna dolara u poznatog proizvođača video igara.

Sony postao dioničar Epic Gamesa

Tvrtka Sony Corporation odlučila je učvrstiti strateško partnerstvo s proizvođačem Fortnitea Epic Gamesom, investicijom u visini od 250 milijuna dolara. Temeljem tog partnerstva obje će tvrtke moći međusobno koristiti intelektualno vlasništvo, tehnologiju, platforme za društvenu zabavu i digitalne ekosustave.

"Epicova moćna tehnologija u područjima poput grafike, svrstava ga među predvodnike game enginea, zahvaljujući Unreal Engineu i drugim inovacijama. Kroz naše ulaganje istražit ćemo mogućnosti za daljnju suradnju kako bismo donijeli dodatnu vrijednost korisnicima i industriji uopće, ne samo u igrama, već i u brzo razvijajućem okruženju digitalne zabave", rekao je Kenichiro Yoshida, CEO Sony Corporationa.

Tim Sweeney, osnivač i CEO Epica, izjavio je kako će im ovo omogućiti da zajedno izgrade još otvoreniji i pristupačniji digitalni ekosustav za sve korisnike i tvorce sadržaj.

Sony sada posjeduje udio od 1,3% dionica Epic Gamesa, što mu ne omogućuje ulazak u vlasničku strukturu, pa neki analitičari smatraju da je ova investicija samo uvod u nešto potpuno novo i veliko, što planiraju ova dva velika tehnološka igrača za skoru budućnost.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->