Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2021. 10:38

WhatsApp 

Strašan rekord čestitki putem WhatsAppa

WhatsApp je tijekom novogodišnje noći imao 50 posto više glasovnih i video poruka u odnosu na godinu prije.

Strašan rekord čestitki putem WhatsAppa

Tijekom pandemije koronavirusa, WhatsApp je postao glavna platforma za razmjenu poruka, glasovnih i video poziva te održavanje sigurne komunikacije iz svojeg doma u uvjetima socijalnog distanciranja, izolacije i karantene.

Tijekom novogodišnje noći WhatsApp je zabilježio novi apsolutni rekord s 1,4 milijarde glasovnih i video poziva globalno, što je povećanje od čak 50 posto u odnosu na prelazak iz 2019. na 2020. godinu.

Instagram je također imao žestoku Novu godinu, pa Facebook kaže da su obje platforme zajedno zabilježile više od 55 milijuna live prijenosa novogodišnjeg slavlja.

NRP-NYE_Infographic

Novogodišnje čestitke i prijašnjih su godina omogućile WhatsAppu ostvarivanje rekorda po broju poruka u jednom danu, no zanimljivo je da je platforma u ožujku 2020. imala 7 puta veći promet u odnosu na Novu godinu, prije svega zahvaljujući lockdownu, a takvo stanje je potrajalo nekoliko mjeseci.

Facebook je zbog tog buma bio prisiljen  razviti brojna poboljšanja na aplikaciji, kao i uložiti znatna sredstva u infrastrukturu, što je i omogućilo rekord, odnosno nesmetan protok 1,4 milijarde tekstualnih, video i glasovnih poruka tijekom lude novogodišnje noći u kojoj smo se znatno više družili online nego offline.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->