Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.12.2021. 16:49

Epicenter 

VIDEO: COVID potvrde u čipu ispod kože

Švedski starup predstavio čip koji se ugrađuje ispod kože s ciljem da predstavlja digitalnu COVID potvrdu.

VIDEO: COVID potvrde u čipu ispod kože

Dok se u svijetu i kod nas dio skeptika bavi smislom COVID potvrda, švedski startup Epicenter je predstavio čipove koji se implantiraju ispod kože, a u sebi sadrže COVID "putovnice".

Drugim riječima, Epicenter je izradio čipove veličine zrna riže s NFC tehnologijom koja se obično koristi za bežična plaćanja, koji sadrže sve podatke kao i COVID potvrde, što znači da bežičnim skenerom možete očitati je li osoba cijepljena ili je preboljela COVID 19 i do kada je prema zakonu "otporna" na zarazu SARS COV-2 koronavirusom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Epicenter ističe da se čip implantira pod kožu jednostavnim injektiranjem u ruku korisnika, a osobe na kojima je procedura testirana kažu da je metoda prilično bezbolna i ne doživljavaju je kao posebno invazivnu, bolnu ili neugodnu.

Švedski startup vjeruje da bi ovo moglo u potpunosti pojednostaviti sustav provjere COVID potvrda, jer bi se čitači NFC kodova u čipu mogli koristiti vrlo jednostavno i znatno ubrzati protok osoba u objektima poput restorana, koncertnih dvorana, zračnih luka i graničnih prijelaza.

Vezani sadržaji
Ključne riječi čip COVID-19 potvrda Epicenter
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->