Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.01.2022. 16:09

Burls Art 

VIDEO: Gitara izrađena od morske plastike

Tijelo gitare izrađeno je od otpada iz mora i rijeka, a vrat od slamki i čepova boca.

VIDEO: Gitara izrađena od morske plastike

Uradi sam majstor i umjetnik Burls Art udružio se s  tvrtkom 4ocean koja se bavi zaštitom i čišćenjem mora te proizvodi nakit i drugu dekorativnu robu od morskog plastičnog otpada, kako bi izradili funkcionalnu električnu gitaru.

Burls Art i ekipa iz 4oceana su za potrebu sirovina za izradu gitare plivali i ronili pokraj obale Južne Floride, gdje su prikupljali, vagali i sortirali plastični otpad.

Nakon što je Art odabrao otpad od polietilena i plastike visoke gustoće, odnosno boce, čepove, vilice i druge predmete, otišao je u svoju radionicu i bacio se na izradu gitare.

Plastični komadi su izliveni u obloženu čeličnu kutiju i stavljeni u pećnicu gdje su se pekli na 350 °C kako bi se otopili i spojili. Očvrsli blok je zatim izrezan na predložak tijela gitare s dvostrukim rogovima.

Art je pokušao je napraviti prozirni epoksidni vrat od plastičnog otpada, ali nažalost nije uspio u fazi prešanja pa se vratio na ploču za crtanje i odlučio se za vrat od javora s epoksidnom "fretboard" pločom u koju su ugrađene plastične slamčice na koju su postavljeni pragovi.

Gotova gitare ima dva pickupa, kromirani hardver i tri kontrolne tipke za glasnoću i ton. Vrat nema čeličnu šipku iznutra, što predstavlja mali rizik, ali Burls Art se nada da će epoksidna ploča dobro držati i onemogućiti savijanje vrata.

Kako je na kraju ispala gitara od morskog plastičnog smeća možete vidjeti u ovom videu.

 

Mi bismo ipak radije vidjeli čista mora bez ovakvih "sirovina" za izradu gitara, ali je dobro znati da se grozne hrpe otpadne plastike iz mora mogu nekako iskoristiti pa to možda zainteresira ljude na prikupljanje opasnog otpada, kada ih se već ne može natjerati da prestanu s bacanjem otpada u more.

Vezani sadržaji
Ključne riječi More plastika gitara Burls Art 4ocean
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->