Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Velikim tehnološkim tvrtkama značajno pale dionice
Članak
Objavljeno: 13.03.2020. 12:51

COVID-19 

Velikim tehnološkim tvrtkama značajno pale dionice

Dionice Microsofta, Applea i Googlea pretrpjele su veliki pad vrijednosti zbog epidemije koronavirusa.

Velikim tehnološkim tvrtkama značajno pale dionice

Prema izvještaju koji donosi CNBC, epidemija COVID-19 koronavirusa u samo jedan dan je prouzročila pad vrijednosti 5 najvećih američkih tvrtki za 400 milijardi dolara.

Vrijednost dionicama Microsofta, Applea, Alphabeta, Facebooka i Amazona drastično je pala u četvrtak zbog utjecaja koronavirusa na njihovo poslovanje i mjera koje bi trebale smanjiti rizik od zaraze.  

Točnije rečeno, Apple je u četvrtak zabilježio najveći pad, jer su mu cijene pale za 9,88%, Microsoft je drugi s padom cijena dionice od 9,48%, a treći je Facebook s 9,30%.Alphabet (Google) je posrnuo za 8,2%, dok je Amazonova dionica potonula za 7,98%.

Tehnološka industrija trpi velike štete zbog epidemije, a mnoge tvrtke otkazuju velika događanja i sajmove te se okreću digitalnim prezentacijama kako bi smanjile rizik od zaraze.

Microsoft je primjerice nedavno otkazao svoju Build konferenciju za developere koja se u svibnju trebala održati u Anaheim centru u Seattleu, no planira je održati u digitalnom obliku.  

Google je također otkazao sva događanja i prebacio se na online konferencije, a za očekivati je da će se broj velikih američkih tehnoloških tvrtki koje će poduzeti iste korake sve više povećavati u predstojećem razdoblju.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->