Nalazite se
  • Pop Tech
  • 3D printer MakerBot Replicator
Članak
Objavljeno: 12.01.2012. 12:50

CES 2012. 

3D printer MakerBot Replicator

MakerBot je prikazao 3D printer koji aludira na Star Trek.

3D printer MakerBot Replicator

MakerBot Industries je na CES sajmu prikazao prvi 3D objektni printer koji je u stanju izrađivati predmete u dvije boje.

Makerbot Replicator svojim imenom poprilično aludira na replikator iz Star Treka, koji je u stanju izrađivati gotovo sve što možete zamisliti, opoput hrane i predmeta za svakodnevnu uporabu.

Za razliku od TV uzora, ovaj open source replikator je prilično skromnijih mogućnosti, ali predstavlja određeni napredak u svijetu današnjih 3D objektnih printera, jer je u stanju izrađivati predmete u dvije boje, po čemu je trenutno jedinstven u svijetu, kada se govori o 3D printerima koje možete kupiti na tržištu.

VIDEO - promo video MakerBot Replicator 3D printera

Jedno od poboljšanja koje nudi u usporedbi s postojećim 3D printerima na tržištu je i mogućnost printanja većih objekata, pa je tako u stanju izraditi objekte veličine 22,6 x 14,5 x 15 cm, za razliku od recimo njihovog prvog modela pod nazivom Thing-O-Matic, koji može printati objekte do veličine od 12,7x 12,7 x 15,2 cm.

Replicator će se prodavati u dvije inačice, osnovnoj koja printa objekte u samo jednoj boji (Single Extruder) i koštat će 1.799 dolara (10,615 kuna), te naprednoj koja može izrađivati predmete u dvije boje (Dualstrusion), čija će cijena iznositi 1.999 dolara (11.795 kuna).

Valja napomenuti kako Makerbot na svojoj web stranici trenutno prima predbilježbe za Replicator, no još nisu odredili kada će ih početi isporučivati.

VIDEO - Intervju sa šefom MakerBot Industries, Bre Pettisom na CES-u 2012.   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->