Nalazite se
  • Pop Tech
  • AI detektor laži stiže na europske granice
Članak
Objavljeno: 01.11.2018. 13:01

IBORDERCTRL 

AI detektor laži stiže na europske granice

Virtualni službenik će koristiti AI kako bi iz facijalnih mikroekspresija detektirao laži.

AI detektor laži stiže na europske granice

U države Europske unije svake godine ulazi 700 milijuna ljudi, a ta brojka se stalno povećava. Veliki broj putnika stvara sve veći pritisak na vanjskim granicama EU i stvara velike poteškoće službenicima granične policije koji kontroliraju osobe koje ulaze u EU. Kako bi im to olakšala, Europska unija je odlučila na granične prijelaze uvesti sustav pod nazivom IBORDERCTRL, koji posjeduje skener dokumenata, kamere i zaslon s virtualnim službenikom.

Kada putnik pristupi pultu, virtualni službenik će skenirati njegove dokumente sa slikom, a potom koristiti web kameru za promatranje plica dok odgovara na jednostavna pitanja. AI ugrađen u sustav iz facijalnih mikroekspresija će detektirati ako osoba laže i potom pozvati graničnog policajca koji će provesti dodatnu provjeru. Ukoliko AI ne prepozna moguće znakove laganja odnosno sumnjivog ponašanja, dopustit će putniku prolazak granice i ulazak u EU bez dodatne kontrole.  

Pilot testiranje sustava trebalo bi započeti uskoro u tri države EU, odnosno u Mađarskoj, Latviji i Grčkoj i ukoliko se pokaže funkcionalnim uvest će se na sve granične prelaze u vanjskim državama EU, što znači da bismo ga uskoro mogli vidjeti i u Hrvatskoj.

Vezani sadržaji
Ključne riječi EU granice AI IBORDERCTRL
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam