Nalazite se
  • Pop Tech
  • AI predviđa kad će se Modrić ozlijediti
Članak
Objavljeno: 22.05.2022. 10:56

Zone7 

AI predviđa kad će se Modrić ozlijediti

Algoritam kalifornijske tvrtke analizira podatke sportaša i predviđa kada bi se trebali odmoriti da izbjegnu ozljede.

AI predviđa kad će se Modrić ozlijediti

AI algoritam kojeg je razvila kalifornijska tvrtka Zone7 već se testira u brojnim profesionalnim nogometnim, košarkaškim i hokejaškim klubovima širom SAD-a i svijeta, a tijekom ove sezone koristio ga je i Liverpool u napadu na četverostruku krunu, za čije osvajanje mu na putu stoje samo Modrić, Benzema i društvo iz Reala, s kojima će se potući u finalu europske Lige prvaka 28. svibnja ove godine.

Zone7 tvrdi da je Liverpool zahvaljujući tom alatu smanjio broj dana neigranja igrača zbog ozljeda s 1.500 na 1.008 dana u odnosu između prošle i ove sezone, dok se izostanak zbog povreda u trajanju većem od 9 dana smanjio s 1.409 na 841.

Zone7 2

Sustav Zone7 koristi tisuće parametara s nosivih uređaja uključujući GPS prsluke, plus statistiku sprinta u igri, metriku spavanja i biomarkere za predviđanje rizika od ozljeda, a tvrtka tvrdi da može točno otkriti 70 posto ozljeda sedam dana prije nego što se dogode pomoću algoritama na temelju podataka koje prikuplja.

Zone7 3

"Softver može simulirati optimalne scenarije iz dana u dan, tako da igrači idu prema svom vrhuncu, a rizik od ozljeda je minimiziran. Ponekad se rizik prepoznaje temeljem specifičnog radnog opterećenja, poput trčanja određene vrste kao što je sprint, a ponekad igrač može biti nedovoljno treniran i potreban mu je dodatni rad", navodi osnivač tvrtke Tal Brown i dodaje da AI procjenjuje različite čimbenike koji se odnose na performanse igrača, kao što su snaga, san, fleksibilnost i signali stresa, što u kombinaciji s brojčanim informacijama o odigranim minutama, stvara signale rizika, s namjerom da se smanji stopa ozljeda predviđanjem potencijalnih povreda prije nego što se dogode.

Zone7 4

Brown kaže da su za njegov AI zainteresirani brojni klubovi iz mnoštva profesionalnih sportova širom svijeta, te vjeruje da će ga uskoro koristiti brojne velike ekipe iz nogometnih liga u Europi, no nije nam poznato hoće li se među njima naći HNL.

Možda bi Daliću bilo dobro da malo skoči do Kalifornije ili klikne na ovaj link prije Lige nacija i SP-a u Kataru kako se ne bi doveo u pitanje nastup naših najboljih igrača poput Modrića bez kojeg nam, kao što svi dobro znamo, repka nije ni približno ista kao s njim.

Vezani sadržaji
Ključne riječi AI predviđanje Zone7 ozljede
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->