Nalazite se
  • Pop Tech
  • Android aplikacija Gemini dostupna u Hrvatskoj
Članak
Objavljeno: 10.06.2024. 11:43

Google 

Android aplikacija Gemini dostupna u Hrvatskoj

Sada Googleovog Gemini AI chatbota možete instalirati na svoj pametni telefon.

Android aplikacija Gemini dostupna u Hrvatskoj

Ako ste do sada koristili Googleov AI chatbot Gemini preko weba, razveselit će vas da je od nedavno dostupan i kao Android aplikacija u Play Store trgovini.

Slično kao ChatGPT, Gemini vam omogućuje da mu glasom ili tekstom unosite upite na koje će on odgovoriti i pomoći vam u svakodnevnom životu.

Gemini na Androidu prihvaća i fotografije koje možete snimiti ugrađenom kamerom i potom ga pitati razne detalje o onome što je na slici.

Drugo sve funkcionira kao i chatbot tvrtke OpenAI, a je li bolji i pametniji od njega morat ćete sami isprobati.

Nama se čini da je ChatGPT malo brži u odgovorima, a i točniji u prepoznavanju konteksta na slikama.

Na primjer, u oba smo AI chatbota učitali istu sliku Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i pitali ih tko je projektirao tu zgradu. Dok je ChatGPT kao iz topa odgovorio da su je projketilrali Ferdinand Fellner i Herman Hellmer (što je točno), Gemini je rekao da ne može sa sigurnošću odgovoriti i bubnuo glupost da su je projektirali Carl Hase i Victor Hittorf ?!

Nakon toga nas je nasmijao kada smo ga pitali je li Google Gemini aplikacija dostupna u Hrvatskoj, nakon čega je rekao da prema Googleovoj dokumentaciji još nije dostupna.

Drugim riječima, ako nas pitate, ChatGPT je zasad puno pouzdaniji od Geminija, koji je još prilikom prvog lansiranja lupao neke teške gluposti, a ni danas ne funkcionira kako bi trebao. Nažalost UNINSTALL.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->