Nalazite se
  • Pop Tech
  • Dacia predstavlja koncept električnog buggya
Članak
Objavljeno: 17.09.2022. 12:36

Manifesto 

Dacia predstavlja koncept električnog buggya

Koncept je dizajniran kako bi demonstrirao postojeće i buduće tehnologije za nove male terence.

Dacia predstavlja koncept električnog buggya

Proizvođač automobila Dacia koji se nalazi u vlasništvu Renault grupe, idući će mjesec na Paris Motor Showu predstaviti novi konceptualni buggy pod nazivom Manifesto koji će poslužiti za demonstraciju dizajna i tehnologija koje bi se mogle naći u budućim serijskim vozilima tvrtke.

m4

Manifesto koncept nema vrata, prozore i vjetrobransko staklo, no ima krov, ali čini se da je on uključen kako bi smjestio sklopivi modularni stalak s podesivim šipkama umjesto da štiti putnike od pljuska.

Unutrašnjost je napravljena vodootpornom tako da korisnici mogu usmjeriti mlaz vode za pranje unutra kako bi očistili nakupljeno blato i prljavštinu.

m2

Kao i kod prošlogodišnjeg Sandera, koncept integrira vozačev pametni telefon u nadzornu ploču za infotainment kao i povezivanje s ugrađenim računalom vozila. Tu je i sustav YouClip za koji se očekuje da će biti prisutan na sljedećoj generaciji Duster modela, gdje se modularni dodaci mogu pričvrstiti na montažne točke u kabini.

Poklopac motora ima svjetla za vožnju na prednjem dijelu poklopca motora, ali postoji samo jedno prednje svjetlo. Međutim, ovaj se modul može ukloniti i koristiti kao ručna svjetiljka. Vitlo je također postavljeno sprijeda kako bi vam pomoglo pri rukovanju opremom i izvlačenju vozila iz blata.

m5

Manifesto ima namjensku bateriju koja se može izvaditi i koristiti kao prijenosni izvor napajanja u kampu ili kod kuće, a stražnji dio se po želji može transformirati u radni stol ili stol s ugrađenim spremištem.

Budući da je Manifesto isključivo koncept i neće ići u proizvodnju, Dacia nije definirala pogonski sklop, iako je potvrđeno da je izložbeni automobil električno vozilo s pogonom na sva četiri kotača.

m4

Koncept je opisan kao kompaktan i lagan, što će pomoći u energetskoj učinkovitosti, a njegovi glavni  plastični dijelovi tijela izrađeni su korištenjem kompozitnog materijala nazvanog Starkle koji može sadržavati do 20% reciklirane plastike bez utjecaja na trajnost ili estetiku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Dacia Manifesto
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->